Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Postajališče za avtodome v Sevnici

Pod sevniškim gradom, osrednjim kulturno-zgodovinskim, turističnim in družabnim središčem Sevnice, je za popotnike in turiste z avtodomi urejeno in brezplačno dostopno postajališče za avtodome (PZA) z vso potrebno infrastrukturo – električnimi priključki z zunanjimi vtičnicami, vodovodni in kanalizacijski priključek (izpust za odliv fekalij).

V neposredni bližini PZA je torej grad, ki nudi vodene oglede, grajske pojedine, pokušine vin in salam, grajsko kavarno s pestro ponudbo, različne kulturne dogodke, srečanja in še marsikaj. Pod gradom so staro mestno jedro Sevnice in mestni park z igrali, fitnesom na prostem, baliniščem, sprehajalnimi potmi in rekreacijskimi površinami ob Savi.

Hriboviti deli občine ponujajo urejene planinske in pohodniške poti, kolovozi in stranske poti pa so zelo priljubljene pri kolesarjih. Gorski kolesarji najbolj obožujejo Lisco, hkrati najbolj znano planinsko točko. Poti ob akumulacijskih jezerih hidroelektrarn so prostor za izvrstne ribiške proge in omogočajo rekreacijo.

Postajališče je vključeno v projekt mreže postajališč za avtodome po vsej Sloveniji, vpisano pa je tudi v sklop postajališč Caravaning cluba Slovenija.

Koordinate PZA pod gradom so: 46.008841, 15.314903.

 

Vir: KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi