Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

Kam z Bonom21 v občini Sevnica?

O turističnih bonih in bonih21 je bilo že veliko napisanega in povedanega. Ti dve vrsti dobroimetja se razlikujeta predvsem glede na dejavnosti, pri katerih jih lahko uporabimo. Turistični boni, ki smo jih državljani prejeli v letu 2020, so se lahko unovčevali izključno pri ponudnikih nastanitev, za prenočitev ali prenočitev z zajtrkom. Bonu21 pa so področja uporabe razširili. Uporabljamo ga lahko na področju turizma, gostinske dejavnosti, športa in kulture. Ponudnik, pri katerem je bon21 mogoče unovčiti, je moral imeti  kot glavno dejavnost registrirano eno izmed zakonsko predpisanih SKD-dejavnosti. 

V prejšnji številki smo že pisali o storitvah KŠTM Sevnica, za katere lahko uporabite bon21. Odziv je bil dober, večinoma smo za bone prodajali vstopnice za koncerte v sklopu SGP. Še vedno jih lahko uporabite za ogled gradu, večerni obisk pri grofici Mathilde, Medeno turo, vstopnino za ogled gradu s pokušino lokalnih dobrot, Ajdovsko, Pastirčkovo in Knapovsko košarico, degustacije na gradu in za najem Grajske vile.

Poleg tega smo možnost unovčenja preverili tudi pri preostalih ponudnikih v naši občini. Če smo pri preverjanju koga zgrešili, prosimo, da nam sporočite, da vas lahko uvrstimo v našo evidenco.

Bon21 je unovčljiv pri naslednjih ponudnikih: na Turističnih kmetijah Grobelnik in Celestina, v gostiščih Barbara, Dolinšek, Močivnik, Majcen – Ulčnik, v gostilnah Janc, Kregl in Rajska kuhna, v Hotelu Ajdovec, Restavraciji Ajda in slaščičarni Julija, v Tončkovem domu na Lisci,  v Okrepčevalnici Mica, v Pekarni in kavarni Kruhek, Piceriji Rondo ter v Vinski kleti Mastnak in Vinskem dvoru Deu.  Mogoče ga je uporabiti tudi pri ponudnikih zasebnih sob: v Počitniških hišah Neokrnjena narava, Winyard Getaway ter Country house Mirt in na glampingu – Piknik pod kozolcem in v Studiu Vitaja ter King's Gym.

Za unovčitev sta potrebni podpisana izjava, s katero potrjujete unovčitev bona, in fotokopija osebnega dokumenta. Svetujemo vam, da preverite, ali in kolikšen je najmanjši znesek, pri katerem je bon mogoče uporabiti. Ponudniki namreč lahko določijo minimalni znesek za unovčitev. Boni 2021 naj bi biloi  unovčljivi še do konca junija. Vabimo vas, da jih izkoristite tudi v lokalnem okolju.

vir:  KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi