Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Tradicija obdarovanja Božička v Rovišču se nadaljuje

Priprave na ta lep decembrski dogodek so se začele že ob koncu obiska Božička v lanskem letu. Člani upravnega odbora Društva za razvoj podeželja in turizma Rovišče smo z vsakim sestankom nadgrajevali scenarij dogodka, ki mu posvečamo veliko pozornosti z željo, da razveselimo otroke in tudi odrasle v času zime za božično-novoletne praznike.

Še v jesenskem času je padla ideja o obdaritvi najmlajših z unikatnimi igračami. Tudi tokrat je izvedba šivanja zaupana Mojci Kocjan Žibert, sicer učiteljici na OŠ Raka, ki z vodenjem krožka skrbi za ohranjanje tradicije vezenja in šivanja. Epidemiološke razmere so skupino članic društva prisilile, da so del izdelave skandinavskih palčkov opravile kar doma. Srečevanj v domu krajanov si nismo mogli privoščiti, razen ko je bil razložen načrt šivanja in razdeljen material in ko so bili na pol narejeni izdelki dostavljeni nazaj za dodelavo. Gospa Mojca je nato na domu oblikovala dokončno podobo igrač za 39 otrok iz Rovišč.

V Rovišču je zdaj že tradicija, da se Božiček pripelje kar s traktorjem oldtajmerjem oziroma prav za njega izdelanim vozom, spremljajo pa ga škratje. Obisk, obdarovanje in nasmeh na otroških licih smo z radovednostjo doživeli v popoldanskem času v petek, 24. 12. 2021. Božiček je osebno obiskal prav vsako hišo, v katerih so doma otroci. V otroških očeh so izžarevali radovednost, sreča in veselje. Še posebno, ko so prejeli darilo in jih je mož v rdečem z belo brado pozdravil, jih pobožal ali celo sprejel na svoj voz, da so se z njim družili in zapeli pesmico. Veselje so izkazovali tudi starši in vsi drugi, saj jih je pritegnila zanimiva odprava. Morda je manjkalo le snežno vzdušje, saj prihod Dobrega moža ni bil mogoč s sanmi.

Projekt obdarovanja ne bi uspel brez zagnanih članov društva. Zahvala njim in vsem ostalim, ki so nesebično ponudili pomoč v obliki donacij, prispevkov, prostovoljnega dela, dragocenega časa in moralne podpore v korist celotne skupnosti in za napredek na področju družabnih dejavnosti v kraju. Veseli nas, da se število otrok v Rovišču iz leta v leto povečuje. Ne bo presenečenje, če pričakujemo še več otrok, ko nas naslednjič obišče Božiček. Obiskal jih bo z veseljem.

 

Franci Žibert, predsednik DRPT Rovišče

Oglejte si tudi