Za zajtrk smo dobili domač kruh, maslo in med, toplo mleko in domača jabolka. Tudi jaz imam rad takšen zajtrk. Pogovarjali smo se tudi o zdravi prehrani. Na dan bi vsak človek moral zaužiti pet majhnih obrokov. Pravijo tudi, da jabolko na dan odžene zdravnika stran. Izvedel sem tudi, da je lokalno pridelana hrana boljša, saj ohrani več vitaminov in je bolj sveža. Ogledali smo si tudi prispevek, kako nekateri na našem planetu mečejo kruh v smeti, afriški otroci pa ga velikokrat sploh nimajo. Učiteljica je povedala, da lahko čaj sladkamo tudi z medom.
Tudi pri nas doma skrbimo za zdravo prehrano in imamo svoj vrt. Na njem pridelujemo sladko korenje, okusen paradižnik in zeleno solato. Slovenci smo poznani tudi po lepo okrašenih čebeljih panjih. Na panjskih končnicah so narisani prizori iz kmečkega življenja. Po zanimivem pogovoru smo kulturno pospravili.
Všeč mi je naša slovenska hrana, ker je okusna in raznovrstna in komaj čakam, da bomo ponovno imeli tradicionalni slovenski zajtrk.
Martin Zeme, 5. b
OŠ Sava Kladnika Sevnica




