Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

ZLATO PRIZNANJE IZ ZNANJA BIOLOGIJE

Zaključilo se je tekmovanje iz znanja biologije. Zame izredno uspešno, osvojila sem namreč zlato Proteusovo priznanje.

Tema letošnjega tekmovanja so bile kače. Takoj sem vedela, da mi je tema blizu, zato sem si postavila popolnoma jasen cilj – osvojiti priznanje. Ko sem se uvrstila na državno tekmovanje, se je začelo pravo delo. Skupaj z učiteljico sva pripravljali izpiske, iskali po literaturi, raziskovali, odgovarjali na vprašanja in se ogromno pogovarjali o kačah. Zdelo se mi je, da še nikoli v življenju nisem toliko znala. Kljub temu sem se na tekmovanje odpravila s strahom, saj nisem predstavljala le sebe, temveč tudi šolo. Ko smo odpisali, sem si močno oddahnila. Z učiteljico sva tedaj lahko le držali pesti in čakali na rezultate.

Ves trud se je izplačal. Od 6333 vseh prijavljenih učencev in več kot devetsto tekmovalcev na državnem tekmovanju sem bila osemnajsta, s čimer sem si zagotovila zlato Proteusovo priznanje.

Zdi se mi, da to priznanje ni le moje. Velik del pripada tudi moji mentorici Poloni Starič, saj brez njene pomoči ne bi prišla tako daleč, kot sem. Poleg tega so mi ves čas ob strani stali vsi sošolci, kar zelo cenim.

Dokazala sem, kaj se da doseči z jasnim ciljem in s trdim delom. A ne bom počivala na lovorikah, še naprej se bom trudila po svojih najboljših močeh, da bom dosegla uspeh.

Nina Pavlin, 9. r. Osnovne šole Krmelj

Oglejte si tudi