Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
-2°C
JUTRI
11°C
-2°C
602

17. Licitacija krač in salam pri sv. Joštu pod Lisco

S sredstvi, zbranimi na licitacijah krač in salam pri sv. Joštu, so krajani podružnično cerkev sv. Jošta v župniji Razbor pod Lisco obvarovali pred propadnjem in jo tudi olepšali.

Na že tradicionalni 17. licitaciji krač in salam, ki jo je pri sv. Joštu pod Lisco pripravilo Kulturno, športno in turistično društvo Blaž Jurko Razbor, smo na letošnjo pustno nedeljo licitirali za 43 krač, salam in drugih suhomesnatih dobrot. S tem namenom se je v letošnjem letu pri sv. Joštu zbralo okoli 150 obiskovalcev iz različnih koncev Posavja in Laškega. Licitacija je potekala po sveti maši, ki jo je daroval župnik Marjan Lamovšek in ki je dobrote po običaju tudi blagoslovil. Največ se je iztržilo za 94 centimetrov dolgo salamo, ki jo je Miha Hliš dražil vse do 115 EUR. Skupaj smo na licitaciji zbrali preko 1.520 EUR sredstev, s katerimi bomo ključarji in farani župnije Razbor pod Lisco dokončali obnovitvena dela na podružnični cerkvi sv. Jošta. Že od prve licitacije leta 1998 so se s sredstvi, zbranimi na licitacijah, med leti 1998 in 2002 obnovili v osemdesetih letih ukradeni leseni cerkveni kipci ter vhodna vrata in okna v zvoniku, leta 2002 zamenjala strešna kritina in namestili novi žlebovi, leta 2006 uredila nova nosilna plošča in cerkveni tlaki, prepleskala notranjost cerkvice in izdelale nove cerkvene klopi. Pomladi 2013 smo pristopili k urejanju zunanje fasade, z zbranimi sredstvi letošnje licitacije pa bomo opravili še zadnje ureditve na zunanjosti.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste v vseh teh letih na tak ali drugačen način prispevali svoj delež pri dosedanji obnovi. V prvi vrsti se zahvaljujemo sponzorjem in donatorjem. Posebna zahvala tudi članom Planinskega društva Lisca Sevnica, ki so na različne načine in z veliko predanostjo pomagali pri obnovi cerkvice, zlasti pa še pri obnovi kapelice pod sv. Joštom. Ne nazadnje pa gre zahvala tudi vsem, ki so vsa leta darovali ali kupovali izdelke ter gospodinjam in gospodarjem za kulinarične prigrizke in rujno kapljico.

Verjamemo, da nas bo 18. maja sv. Jošt pričakal v vsem svojem sijaju. Tega dne bomo skupaj praznovali celovito obnovo te naše podružnične cerkve in vas že sedaj vabimo, da se nam pridružite. Dobra volja in prešerno vzdušje nas bo zopet zbralo vse tiste, ki se vsa ta leta srečujemo pri cerkvici sv. Jošta pod Lisco in ki na nevsiljiv način skrbimo za ohranjanje kulturne dediščine, kakor tudi za pristno domačnost, ki jo še vedno najdemo na Razborju  - domača pesem bo zopet odmevala še po poti v dolino. Vabljeni torej 18. maja k svetemu Joštu pod Lisco!

KŠTD Razbor

Povezave

www.razbor.si

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi