Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Skupaj na Lisco 2023

Z namenom utrjevanja znanja in veščin, ki so potrebni za skupno, usklajeno in učinkovito delovanje reševalnih služb, je v petek, 8. septembra, potekala preventivna akcija Skupaj na Lisco 2023.

Akcija je bila organizirana v sodelovanju s Policijsko postajo SevnicaPolicijsko postajo LaškoNujno medicinsko pomočjo Zdravstvenega doma Sevnicagasilci Prostovoljnega gasilskega društva SevnicaGasilsko zvezo SevnicaObmočnim združenjem Rdečega križa Sevnica, enoto reševalnih psov Slovenije OE DolenjskaLovsko družino Loka in Lovsko družino Zabukovje in Planinskim društvom Lisca Sevnica ter s finančno in organizacijsko podporo Občine Sevnica. 

Reševalne ekipe so se zjutraj zbrale pred Športnim domom Sevnica. Tam so jih nagovorili namestnik načelnika Policijske postaje Sevnica Branko Arih, ki je tudi pobudnik akcije, namestnik poveljnika Štaba Civilne zaščite Občine Sevnica Borut Simončič, župan Srečko Ocvirk in vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

Po uvodnih pozdravih so se predstavniki reševalnih služb razporedili v skupine in se v spremstvu vodnikov Planinskega društva Lisca Sevnica odpravili na Lisco.

Na Lisci so nato reševalne ekipe predstavile svoje delovanje, reševanje in reševalno opremo. 

Župan Srečko Ocvirk je skupaj s sekretarko OZRK Sevnica Mojco Pinterič Kranjc podelil potrdila za uspešno opravljen tečaj za bolničarja.  

Oglejte si tudi