Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Občinsko srečanje aktivistov RK občine Sevnica

 

Krajevna organizacija RK Blanca je 3. novembra organizirala občinsko srečanje aktivistov RK občine Sevnice. Udeležili so se ga vsi predstavniki KORK občine Sevnica, razen KORK Sevnica. Srečanje je potekalo v Kulturnem domu na Blanci. Organizatorji so se potrudili, da so pripravili prijeten ambient in da je vsakega udeleženca čakalo jabolko s posebnim znakom, za kar so morale aktivistke poskrbeti že 14 dni prej. Jabolka je prispevalo Sadjarstvo Blanca. Cvetka Požun, predsednica KORK Blanca, je vsakemu gostu ob vstopu v dvorano izrekla dobrodošlico, za tem je bil na vrsti kulturni program: ljudski pevci z Blance so zapeli dve pesmi, Larino pesem je na citre  zaigrala Pia Rožmanec,  Ema Žvar je ob spremljavi  harmonike dedka Tineta zapela dve pesmi, harmonikar in kitarist  sta poskrbela za veselo razpoloženje, Alina Špan je povezovala program in prebrala dve pesmi.   

Za vesel zaključek pa sta  s humorjem poskrbela blanški mulc Rok Žibert in stara mama Štefka Vidrih. Po slastni malici  je bilo postreženo raznovrstno pecivo, manjkali nista niti orehova in potratna potica, ki so ju pripravile prizadevne članice Aktiva kmečkih žena Blanca. Da so gosti lahko nazdravili, je poskrbela Helena Klobasa, ki je za srečanje darovala domače vino. Srečanja sta se udeležila podžupan Janez Kukec in predsednica OZ RK Sevnica Breda Drenek Sotošek ter navzoče pozdravila. Prav tako sekretarka OZRK Sevnica Mojca Pinterič  Kranjc. Prišel je tudi predstavnik KS Blanca, Matjaž Njeguš.

Za dobro voljo sta skrbela David Špegel in Martin Marko. Aktivisti so ob njuni motivaciji in spremljavi peli in se veselili. Na koncu je nastala tudi skupinska fotografija. 

 

Ana Mešiček

Oglejte si tudi