Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
9°C
-1°C
JUTRI
10°C
-4°C
Deli

10 let delovanja Rotary kluba Sevnica

S srečanjem v Gostišču Dolinšek na Vrhu pri Boštanju smo članice in člani Rotary kluba Sevnica v torek, 17. septembra, praznovali 10 let delovanja. Pred desetimi leti so klub s podpisom temeljne listine ustanovili mag. Breda Drenek Sotošek, Štefan Teraž in Dušan Lipej, trenutno pa je aktivnih 17 članic in članov, v letošnjem rotarijskem letu 2019/20 klubu predseduje Anton Grilc. Klub ima prostor za srečanja na sevniškem gradu.

Rotary klub Sevnica je del Rotary International and The Rotary Foundation z več kot milijon članov v več kot 200 državah ter združuje in povezuje poslovneže in strokovnjake iz različnih poklicev. Vsi s prijateljstvom in druženjem udejanjamo dobrodelne človekoljubne dejavnosti, v svojih poklicih spodbujamo visoka etična načela in merila ter pomagamo širiti dobro voljo in mir na svetu. Med najbolj odmevnimi dogodki je vsakoletni dobrodelni koncert Imeti rad, ki ga v sodelovanju s KD Godba Sevnica organiziramo 8. marca. Na srečanju smo predstavili tudi zbornik ob 10-letnici delovanja, novo spletno stran www.rotary-sevnica.si in podpisali listino o pobratenju z Rotary klubom Vinkovci iz hrvaške Slavonije.

Dogodka sta se udeležila tudi  guvernerka Distrikta 1912 (vanj spada 49 rotary klubov iz Slovenije in 19 klubov iz Makedonije) Irena Kos in Janez Lipec, ki je bil guverner v obdobju 2018/2019, program pa sta z nastopom popestrila mlada in nadarjena brežiška glasbenika, Maja Weiss in Robi Petan.

Rok Petančič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi