Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Poročilo 5. redne seje Občinskega sveta Občine Sevnica

V sredo, 17. maja, so se člani in članice Občinskega sveta Občine Sevnica sestali na 5. redni seji.

Seznanili so se s poročilom načelnika Policijske postaje Sevnica Danielom Žnideričem, ki je predstavil varnostne razmere na območju sevniške občine v letu 2022. Občina Sevnica ostaja varen in prijazen kraj za bivanje, policija pa dobro sodeluje z občani in lokalno skupnostjo. Skrb vzbujajoč je le statistični podatek, da se povečuje število prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani vozniki. Policija bo zato tudi v prihodnje izvajala številne preventivne akcije z ozaveščanjem o tej tematiki.

Marjetka Smolič, pomočnica direktorice CSD Posavje, Enota Sevnica, je predstavila poročilo o izvajanju socialno varstvene storitve Pomoč na domu za preteklo leto. Storitev Pomoč na domu je ena izmed oblik dolgotrajne oskrbe, v sklopu katere je pomoč pri vsakdanjih opravilih starejšim nudena na njihovem domu. Na ta način starejši dlje časa ostajalo v domačem okolju. Število uporabnikov iz leta v leto raste. Občinski svet je podal tudi soglasje k določitvi cene storite od 1. 6. 2023 naprej. Občina Sevnica bo iz občinskega proračuna še naprej zagotavljala subvencijo za sofinanciranje te storitve in sicer v višini 69,6 % (v lanskem letu je bila višina subvencije 68,7 %). Cena storitve za uporabnika torej znaša 5,20 evrov na efektivno uro, s tem da je ob nedeljah višja za 30 % in ob državnih praznikih in dela prostih dneh 40 %.

Člani in članice občinskega sveta so se seznanili z letnim programom dela in finančnim načrtom Nadzornega sveta Občine Sevnica. Pritrdili so 8. predlaganim spremembam Občinskega prostorskega načrta, s čimer je omogočena širitev proizvodnje podjetju Acryform iz Blance.

Med vsebinami seje je bilo obravnavanih še nekaj zemljiško-knjižnih zadev.

Oglejte si tudi