Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

TEDEN ODPRTIH VRAT V DOMU UPOKOJENCEV SEVNICA

V Domu upokojencev Sevnica se že od nekdaj trudimo povezovati in sodelovati z lokalnim okoljem, teden odprtih vrat pa že tradicionalno umestimo v mesec november, v čas ob občinskem prazniku.

Tako smo v torek, 12. novembra, odprli svoja vrata širši javnosti, in sicer z otvoritvijo razstave ročnih del stanovalcev doma. Na ta način želimo predstaviti delovanje in življenje v našem domu. Krajšo otvoritveno slovesnost smo obogatili s kulturnim programom, ki je nastal pod streho doma upokojencev, nato pa smo se spomnili še sv. Martina ter dopoldan zaključili z martinovo pojedino.

Vsak dan, vse do petka, smo postregli še z drugimi dogodki. Tako so nas v sredo obiskali malčki iz vrtca Kekec Sevnica, v petek pa otroci iz OŠ Boštanj ter s pesmijo in plesom našim stanovalcem polepšali dopoldan. V četrtek pa je bilo moč prisluhniti predavanju o življenju v starosti in spremembah, ki se dogajajo v njej. Izvajalec le-tega je bil g. Jurij Pesjak, dr. med., namenjeno pa je bilo stanovalcem doma in njihovim svojcem, zaposlenim ter širši javnosti.

Včasih je veljal stereotip, da se v domovih upokojencev nič ne dogaja, danes pa temu ni tako. Ljudje so tu še vedno polni življenja in zdi se, da se še tako preprostih reči lotijo s prav posebno vnemo in pozornostjo. Da je temu res tako, se lahko prepričate, ko prestopite prag Doma upokojencev Sevnica ob dnevu odprtih vrat ali pa kar tako. Vedno ste dobrodošli!

 

 

Darja BORIN, delovna terapevtka

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi