Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

POLETJE V DOMU UPOKOJENCEV SEVNICA

Poletje je čas sonca in morja, brezskrbnih dni in sprostitve, čas počitnic in dopustov. Poletje pa je tudi čas, kadar lahko naredimo kaj dobrega zase in druge.

V Domu upokojencev Sevnica se namreč trudimo, da se tudi v teh poletnih dneh vedno kaj dogaja. Poskrbimo, da stanovalci preživijo čim več časa na svežem zraku, v senci domskega parka, tisti, ki zmorejo sami, in tisti, ki potrebujejo pomoč. Tu pa nikoli ni dolgčas!

Avgusta nas je v spremstvu Gorazda in Robija obiskal psiček Ajš, zlati prenašalec, ki "biva" v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca. Ob vsakem ponovnem obisku Ajš pri stanovalcih vzbudi zelo veliko zanimanja in pozornosti.

Vsako leto organiziramo tradicionalno poleti sladoledni dan, kadar pokušamo različne sladolede, in tako je bilo tudi letos. Da bi bilo druženje še bolj veselo, so nas na ta dan obiskali otroci iz vrtca Ciciban Sevnica z vzgojiteljicama Ireno in Vesno. Ti so nam zaplesali in zapeli, se s stanovalci družili in z njimi poklepetali, hkrati pa smo se še posladkali in ohladili s sladoledom.

V podobnem vzdušju je minilo tudi dopoldne, ko so se povabilu odzvali varovanci iz bivalne enote Kompolje in našim stanovalcem  s pesmijo in besedo polepšali dan.

Vsak obisk v dom prinese veliko pozitivne energije in razigranost, kar stanovalcem ogromno pomeni in jim polepša njihovo jesen življenja.

Darja Borin

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi