Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Delovanje Društva invalidov Sevnica

Volilni zbor članov Društva invalidov Sevnica

V sredo, 9. marca, je ob 16. uri potekal volilni zbor članov Društva invalidov Sevnica, in sicer v prostorih jedilnice Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica. Volilnega zbora se je udeležilo 91 članov DI Sevnica, kar pomeni, da je bila udeležba dobra. Med 15-minutnim odmorom so  predavanje  izvedle socialne delavke  iz CSD Sevnica. Tema je bila   varstvo starejših oseb in reševanje njihovih težav.

Volilnega zbora so se udeležili gosti: pomočnica direktorice SCD Sevnica Marjetka Smolič, koordinatorka za starejše osebe Andreja Jazbinšek,  predsednik DI Zagorja Zvone Poznič,  predsednica DI Krško Mimica Stopinšek in predstavnik DI Radeče Ivan Kink.

Predsednik društva in predsedniki društvenih organov  so podali poročila za leto 2021. Ugotovimo lahko, da smo v društvu pozitivno in uspešno poslovali. To potrjujejo tudi poročila predsednika DI Sevnica, predsednika nadzornega odbora in častnega razsodišča. Poročila so bila soglasno sprejeta. Plan dela in finančni plan, ki ga je podal predsednik za leto 2022, in smernice za leto 2023,  so bili soglasno sprejeti. Poudarek volilnega zbora pa je bil na tem, da se bomo še trudili izpolnjevati vseh 8 FIHO-programov in smernice ZDIS, posebno pozornost pa bomo namenili delovanju DI Sevnica na lokalni ravni. Skrb za ohranjanje zdravja, pomoč invalidom in druženje so temelj za dobro telesno in duševno počutje vsakega našega člana, kar je osnova za delovanja društva. Na volilnem zboru smo soglasno izvolili novo vodstvo v organe DI Sevnica za obdobje 2022–2026 in predsednika DI Sevnica. Zbor so pozdravili tudi gosti iz Krškega, Zagorja in Radeč. Člani so bili zelo zadovoljni z rezultati preteklega leta in druženja, saj smo skupaj preživeli še eno lepo popoldne.

Aktivnosti

V četrtek, 17. marca, smo se člani Društva invalidov Sevnica odpravili na prvi kopalni dan v sklopu ohranjanja zdravja, in sicer v Dobovo. Iz Sevnice smo krenili ob 13. uri, bilo pa nas je kar za en avtobus, in sicer 45 članov. Kopalni dan je potekal pod vodstvom naše socialne komisije in prevozništva AP Novak Sevnica. Po triurnem kopanju v Termah Paradiso smo imeli zelo okusno malico. Po nagovoru in pozdravu predsednika DI Sevnica smo se v večernih urah zadovoljni odpravili proti domu. Naslednji kopalni dan bo 14. aprila v Laškem. Vabimo vas, da se udeležujete tudi preostalih naših dejavnosti.

Društvo invalidov Sevnica je v sklopu praznika občine Sevnica 2021 organiziralo zaostalo srečanje v pikadu,  ki je  potekalo v prostorih  OVVZS Sevnica, in sicer je bilo prestavljeno z 19. novembra lani na 5. marec letos zaradi omejitev ob epidemiji. Sodelovalo je 12 članov DI Sevnica. Po tekmovanju smo na druženju podelili medalje in pokala.

Ženska ekipa je imela svoje tekmovanje tudi v sklopu praznika občine Sevnica v sredo, 2. marca, v prostorih v  Krmelju. Tako smo zaokrožili sezono 2021.

Vir: DI Sevnica

Oglejte si tudi