Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Shod za domovino pri Sv. Roku nad Sevnico

Občinski odbor NSi Sevnica, s prijatelji, je, že drugič, kljub tradicionalno obupnemu vremenu, izpeljal "Shod za domovino pri Sv. Roku nad Sevnico". Letos smo organizirali tudi prvi pohod slovenskih zastav na sv Sv. Rok, ki je uspel, čeprav je vreme naredilo skoraj vse, da ne bi. Sveto mašo za domovino pri starem sevniškem priprošnjiku je daroval gospod Jože Zabret iz župnije Sevnica. Sledil je recital domoljubne poezije in proze, ki smo ga popestrili s skupnim petjem lepih slovenskih ljudskih pesmi ob spremljavi harmonikarja. Dogodka se je, skupaj s soprogo, kljub viharju, tudi letos uspel udeležiti predsednik osamosvojitvene vlade in evropski poslanec gospod Lojze Peterle, ki nas je tudi slavnostno nagovoril. Iz prve roke nam je povedal nekaj podrobnosti o osamosvojitvenem dogajanju pred 26-imi leti ter vsem Slovencem in Slovenkam zaželel več veselega upanja ob praznovanju rojstnega dne naše domovine.

Dogodek smo zaokrožili kot se za rojstni dan seveda spodobi, veselo, s kozarčkom in prigrizkom ter prijetnim druženjem ob domačih pesmih. Gospod Peterle pa ima za takšne priložnosti pri sebi tudi znamenite orglice, ki jih zna tudi mojstrsko uporabiti.
Velika hvala gre udeležencem in seveda sodelujočim pri izvedbi prirerditve, prav vsem Slovencem in Slovenkam pa čestitka ob prazniku naše domovine.
Bog živi Slovenijo!

Oglejte si tudi