Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

3. GRAJSKI FESTIVAL PIVA KRAFT

Na začetku septembra je v atriju gradu Sevnica potekal že 3. tradicionalni grajski festival piva. Privabil je veliko obiskovalcev, ki so poskušali piva predvsem lokalnih mikropivovarjev. Predstavili so se domača Pivovarna APE, Berwolf brewery iz Škocjana, Bohorska pivovarna iz Senovega ter Pivovarna Ressel iz Podbočja. Obiskali so jih tudi iz priznane Pivovarne Mali Grad iz Kamnika, tuja piva pa je točila Pivarna iz Maribora.
Za sproščeno vzdušje je poskrbel pester spremljevalni program, ki se je začel z nastopom mlade boštanjske pevke Sare Praznik, na klavirju pa jo je spremljal Tine Bec. Za otroke so v parku gradu pripravili grajske igre z grajsko gospodo. Za ljubitelje piva sta na odru potekala prikaz varjenja piva in predstavitev vseh pivovarjev. Večer je sklenil brežiški duet Maryjane, za kratek plesni vložek pa so poskrbele Mlade žurerke iz Tržišča.

Kot se za festival spodobi, je bilo piva mogoče pokušati iz čisto pravih festivalskih kozarcev po 1 dcl.
Ob degustaciji različnih vrst piva je bilo poskrbljeno tudi za razvajanje brbončic, za katere sta poskrbela WESTBURGER in Kavarna GRAŠČAKOVA HČI. Prireditev sta podprla podjetje NAJAMEMO.SI iz Krškega ter KŠTM Sevnica s tehnično podporo.

Oglejte si tudi