Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
2°C
0°C
Deli
8387

Prifarski fantje z gosti navdušili občinstvo v Tržišču

V soboto, 18. novembra, smo bili v Tržišču priča odličnemu koncertu Prifarska desetka v izvedbi ene najboljših etno skupin v Sloveniji, Prifarskih muzikantov z gosti. Skupina prihaja iz Fare pri Kostelu in bo v prihodnjem letu praznovala 30-letnico delovanja. Prifarski muzikanti se lahko pohvalijo z izvedbo že devetih koncertov v Cankarjevem domu, pred vrati je že deseti.

Sedem članov skupine izvaja raznovrstne ljudske pesmi, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke ter zimzelene pesmi. Mlinarca, Tisti nekdo, Vejica rožmarina,  Amazing grace, Ruža crvena so le nekatere, ki so navdušile prepolno športno dvorano v osnovni šoli v Tržišču.

Prifarski muzikati  so v goste pripeljali tudi svoje glasbene prijatelje. Z njimi sta zapeli Nuška Drašček in Nuša Derenda. Odlična glasbena spremljava so bili člani Big banda Grosuplje in virtuoz na kitari Primož Grašič. A cappello Bee Geesus so zapeli pesem Noel. In kot zadnje glasbeno presenečenje večera so s Prifarskimi muzikanti nastopile domače Ljudske pevke iz Telč.

 

Koncert je vodila prisrčna in vedno nasmejana voditeljica Bernarda Žarn. Vmes pa smo bili priča hudomušnim vložkom Lare Jankovič in Tine Južnič.

 

Za uspešno izvedbo koncerta so zaslužni Občina Sevnica, Osnovna šola Tržišče, Turistično društvo Tržišče, Aktiv kmečkih žena Tržišče, Društvo upokojencev Tržišče in domači gasilci.    

 

Janja Seničar Tratar,

TD Tržišče

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij