Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
35°C
18°C
JUTRI
37°C
16°C
9853

Odprtje Tončkovega doma

Obnova kuhinje, predprostora in večnamenske sobe Tončkovega doma je bila zaključena v drugi polovici maja. Novi najemnik Tomaž Rantah je Tončkov dom za goste odprl v petek, 22. maja. 

Občina Sevnica je v sklopu projekta Ribe na naravovarstvenem območju, ki ga sofinancira Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo, podpisala pogodbo v vrednosti 198.857,50 evrov za izvedbo obnovitvenih del in nakupa opreme v pritličnih prostorih Tončkovega doma na Lisci. Namen projekta Ribe na naravovarstvenem območju je spodbujanje povečevanja preskrbe prebivalstva z lokalno vzgojenimi svežimi sladkovodnimi ribami in ribjimi izdelki ter s tem prispevanje k razvoju sladkovodne akvakulture in k bolj zdravim izbiram v prehrani ljudi. 

V sklopu projekta so bili preurejeni pritlični prostori Tončkovega doma s povezavami v zgornje nadstropje. V celoti je prenovljena in na novo opremljena kuhinja, ki je zdaj primerna tudi za pripravo sladkovodnih rib. Ribje jedi bodo tako lahko vključene v gostinsko ponudbo, novi najemnik pa jo bo dopolnjeval in prilagajal tudi glede na ponudbo lokalnih sezonskih sestavin.

Prenovljena sta vhod in predprostor Tončkovega doma. V prostoru je na novo urejen kot s klopmi in dodatnimi grelnimi enotami, ki se jih bodo predvsem v zimskih dneh razveselili vsi obiskovalci. 

Za točilnim pultom je na novo urejen prostor, ki je namenjen shranjevanju živil, v tem prostoru je tudi pralnica posode. Večnamenska soba je opremljena s TV-sprejemnikom, krasi pa jo tudi natis perorisbe  Antona Rojca, ki prikazuje Tončkov dom in Jurkovo kočo. V tej sobi bo urejen stalen razstavno-izobraževalni prostor. 

 

Skupaj z lani prenovljeno jedilnico so na novo urejeni pritličje Tončkovega doma in kletni prostori, v katerih so učilnica in sanitarije, zaokrožena celota gostinske in vzgojno-izobraževalne ponudbe  na Lisci, ki postaja čedalje bolj priljubljena pohodniška in izletniška točka. Prenovljeni Tončkov dom bo tako zagotovo imel pomembno vlogo pri oživitvi turizma v sevniški občini po sprostitvi ukrepov Vlade Republike Slovenije in razglasitvi konca epidemije. 

 

vir: Občina Sevnica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi