Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
6°C
SOB.
25°C
5°C
Oceni objavo

Ocenjevanje škode po poplavah

Na podlagi sklepa Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije o ocenjevanju škode zaradi posledic septembrskih poplav (zbiranje vlog poteka za kmetijska zemljišča, gradbeno inženirsko infrastrukturo, delno škodo na objektih in za uničene objekte) na Občini Sevnica zbiranje vlog teče do 13. oktobra 2014, in sicer za škodo na kmetijskih zemljiščih na Oddelku za gospodarske dejavnosti v pisarni št. 102, za škodo na objektih pa na Oddelku za okolje in prostor v pisarni št. 101.

 

Ob povzročitvi škode zaradi neurja so bili na območju občine Sevnica takoj vzpostavljeni vsi interventni ukrepi za zagotovitev prevoznosti cest in črpanja vode iz stanovanjskih objektov. Hitro je bila z nadomestno rešitvijo zagotovljen dostop preko treh podrtih mostov čez Sevnično. Na občinskih kategoriziranih lokalnih cestah je bilo evidentiranih 22 plazov, od tega gre za 17 večjih ali manjših zdrsov zemljin, po katerih je bila normalna prevoznost cestišča hitro zagotovljena. Na občinskih kategoriziranih javnih poteh je bilo evidentiranih 66 plazov, od tega pet večjih, ki zahtevajo celovito sanacijo. Občina Sevnica sredstva za nujne sanacijske ukrepe zagotavlja iz proračunske rezerve za naravne nesreče in iz sredstev vzdrževanja.

 

Na podlagi dopisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je v teku tudi ocenjevanje škode v gospodarstvu po nedavnih poplavah na področju prizadetih občin. Oceno škode morajo gospodarske družbe poslati na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo do 13. oktobra 2014 na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani ministrstva www.mgrt.gov.si.

Oglejte si tudi