Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
5°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Ustanovna seja Občinskega sveta Občine Sevnica v mandatu 2014-2018

Na Gradu Sevnica je 22. oktobra 2014 potekala prva redna, ustanovna seja Občinskega sveta Občine Sevnica, s čimer se je pričel nov štiriletni mandat 2014–2018 tega najvišjega organa delovanja lokalne skupnosti. Ustanovne seje se je udeležilo vseh 25 članic in članov sveta, sejo pa je do potrditve mandata župana, skladno s poslovniškim redom, vodil najstarejši izmed svetnikov Franc Pipan.


Uvodoma je bilo predstavljeno poročilo Občinske volilne komisije o izidu volitev župana, članov občinskega sveta in svetov krajevnih skupnosti s strani podpredsednika volilne komisije Antona Grilca. Sledilo je imenovanje mandatne komisije, v katero so bili z glasovanjem soglasno potrjeni člani Danica Božič, Gregor Korene in Janez Kukec. Mandatna komisija je pregledala poročilo Občinske volilne komisije o volitvah ter potrdila o izvolitvi svetnikov. Občinski svet je na predlog mandatne komisije z glasovanjem soglasno potrdil vse mandate.

 

V Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so bili nadalje, po usklajevanjih med svetniškimi skupinami, soglasno potrjeni naslednji člani občinskega sveta: Božidar Groboljšek, Janez Kukec, Vincenc Knez, Tomaž Lisec, Ivan Orešnik, Jože Udovč in Danica Božič. Za predsednika je bil z večino glasov izbran Božidar Groboljšek. Do naslednje novembrske seje bo sledilo oblikovanje posameznih delovnih teles občinskega sveta.

 

Seja se je zaključila s soglasno potrditvijo ugotovitvenega sklepa o prenehanju mandata člana občinskega sveta zaradi nezdružljivosti z župansko funkcijo. Srečko Ocvirk je v svojem prvem uradnem nagovoru v vlogi novega župana Občine Sevnica v mandatu 2014–2018 čestital članicam in članom sveta ob izvolitvi. Izrazil je prepričanje v dobro delo občinskega sveta, ki bo v dobrobit celotne občine, pa tudi zaupanje v odgovorno sodelovanje z usklajevanjem različnih mnenj in pogledov za dosego uravnoteženih in izvedljivih odločitev.

 

Skladno s Statutom Občine Sevnica, na podlagi poročil Občinske volilne komisije in sklica župana Občine Sevnica bo ustanavljanje svetov vseh 11 krajevnih skupnosti potekalo med 3. in 10. novembrom 2014. Na posamičnih sejah bodo ustanovljeni sveti krajevnih skupnosti, člani se bodo seznanili z nalogami in pristojnostmi krajevne skupnosti ter s sodelovanjem z Občino Sevnica, izmed članov pa bodo izvoljeni predsedniki in podpredsedniki svetov.

Oglejte si tudi