Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat prenovljene šole na Studencu

Podružnična osnovna šola na Studencu je 2. oktobra pripravila priložnostno prireditev ob dnevu šole. Pri izvedbi prijetnega kulturnega programa so se osnovnošolcem pridružili tudi otroci iz oddelka Cepetavčki Vrtca Ciciban Sevnica, ki kot novoustanovljeni oddelek v prostorih šole deluje od lanskega leta.

 

Podružnico OŠ Sava Kladnika Sevnica na Studencu danes obiskuje 23 učencev, v vrtec je vključenih 19 otrok. »Okrašena okna podružničnih šol pripovedujejo zgodbo o vsakem letnem času posebej, dejavnosti otrok na vasi pa vsak dan znova govorijo o tem, da je podružnična šola izvor življenja in je gibalo razvoja naselja. Vesela sem, da ohranjamo šolo na Studencu in izvajamo povsem enak program kot na matični šoli v Sevnici,« je v nagovoru poudarila ravnateljica Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Mirjana Jelančič ter se za dobro delo in vodenje podružnice zahvalila Andreji Janc. Zbrane je pozdravila in nagovorila tudi ravnateljica Vrtca Ciciban Sevnica Vlasta Fele. Zbrane je pozdravila in nagovorila tudi ravnateljica Vrtca Ciciban Sevnica Vlasta Fele.

 

Prireditev ob dnevu šole je bila hkrati priložnost za veselje ob nedavni pomembni pridobitvi. Šolsko leto se je na podružnici Studenec začelo še posebej prijetno, saj je bila med počitnicami izvedena energetska in statična sanacija šolske stavbe. Prvi šolski dan je učence in zaposlene pričakala šola z živahno novo fasado, streho in okni, preurejena je tudi okolica šole. Investicija, katere skupna vrednost je znašala 140 tisoč evrov, prinaša pozitivne učinke v obliki energetske, ekonomske in ekološke narave, zvišuje kakovost bivanja, bistveno podaljšuje življenjsko dobo objekta in hkrati prispeva k celoviti urejenosti središča kraja. Operacija energetske sanacije je delno financirana iz evropskega Kohezijskega sklada, preostali delež investicije pa je zagotovil občinski proračun.

Oglejte si tudi