Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
13°C
JUTRI
31°C
14°C
Oceni objavo

Hvala za žur, hvala za Vejžde žur 2024!

V soboto, 18. maja 2024, se je na parkirišču pri Bazenu Sevnica odvijal tradicionalni Vejžde žur v organizaciji Študentskega kluba Sevnica. 

Dogodek je bil že drugo leto zapored organiziran v večji, festivalski obliki, letošnji Vejžde žur pa je po dodatni razširitvi prizorišča celo presegel lanskega, saj se ga je udeležilo kar 2300 obiskovalcev, vse vstopnice pa so bile že drugo leto zapored razprodane že pred začetkom koncerta.

Koncert sta zaznamovala odlična nastopa legendarnih Mi2 in Big Foot Mama, ki so občinstvu predstavili vse svoje največje hite, kot predskupina pa so nastopili mladi Cherry Flavoured, ki so se izkazali z energičnim nastopom. 

Zaradi izbire nastopajočih, dobre organizacije in konkurenčne ponudbe vstopnic je dogodek zelo odmeven ne le v Posavju, kjer se ga zadnja leta drži status največjega rock koncerta v Posavju, ampak po celi Sloveniji, zato lokalni ponudniki prepoznavajo njegov pomemben doprinos k razvoju turizma v Sevnici in širše. Ravno s tem razlogom so organizatorji že drugo leto zapored sklenili sodelovanje s podjetjem Slovenske železnice, ki je vsem obiskovalcem koncerta omogočalo, da so lahko z rednimi in posebnimi izrednimi vlaki na relacijah Dobova - Sevnica in vmesne postaje, Ljubljana - Sevnica in vmesne postaje ter Celje - Sevnica in vmesne postaje na koncert prispeli ter se nato varno, trajnostno in poceni vrnili domov, saj so lahko ob predložitvi vstopnice za Vejžde žur koristili kar 75% popust na ceno vozovnice. V smeri proti Trebnjem in vsem večjim krajem v Mirnski dolini pa so organizatorji s pomočjo Občine Sevnica in podjetja Nomago v obe smeri organizirali brezplačen avtobus Vejžde bus. 

Organizatorji posebno zahvalo namenjajo vsem sponzorjem, donatorjem in partnerjem koncerta, s pomočjo katerih se Vejžde žur razvija v vse večji in vse bolj trajnostni projekt za vse generacije,prepoznaven na nacionalni ravni, s pozitivnimi učinki v lokalnem okolju.


Študentski klub Sevnica

Fotografije: Agencija Billboard 2.0 in Damijan Končar

Oglejte si tudi