Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Pripravljanje strategije za mlade se nadaljuje: pogovori z organizacijami

Občina Sevnica in KŠTM Sevnica sta pristopila k izdelavi Strategije za mlade v občini Sevnica za obdobje 2019–2024. To je razvojni dokument, ki je na določenem področju usmerjen v izboljšanje ureditve na lokalni ravni.

V sklopu tega je leta 2018 KŠTM Sevnica že izdelal raziskovalno poročilo Položaj mladih v občini Sevnica, ki je bilo usmerjeno v proučitev sevniške mladinske problematike in ga obravnavamo kot temelj za prihodnjo razpravo. Prav tako so bile na izvedenih delavnicah z mladimi ter z dialogom med odločevalci in mladimi že uspešno identificirane ključne problematike in pridobljeni nekateri predlogi za spremembo sedanje dinamike. Pri tem so pomembno vlogo prevzeli predvsem Mladinski svet občine Sevnica in organizacije, ki so vanj vključene.

Od konca januarja letos pa vse do konca letošnjega marca potekajo individualni pogovori z organizacijami, ki vključujejo mlade, na podlagi katerih želimo pridobiti mnenja, predloge in izkušnje akterjev na lokalnem mladinskem področju. Če se prepoznate kot takšna organizacija in termina pogovora še vedno nismo določili, vas vabimo, da se nam čim prej oglasite na e-naslov mladi.sevnica@kstm.si, saj boste s tem pomembo pripomogli k načrtnemu soustvarjanju sevniškega mladinskega okolja v prihodnjih letih.

Do zdaj odzivnim organizacijam se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje, ki ga bomo, tako upamo, v nadaljevanju še utrdili. Zaključujemo pa z mislijo, da bi se ta krog čim bolj razširil. Prepričani smo, da bomo lahko le skupaj zasnovali učinkovite cilje in ukrepe na mladinskem področju v občini.

Barbara Zagorc, KŠTM Sevnica

Povezave

Facebook
Instagram

Oglejte si tudi