Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Evropske institucije približali sevniški mladini

V ponedeljek, 29. aprila, je v Mladinskem centru Sevnica potekal dogodek EU: tu in zdaj. Z organizacijo dogodka se je KŠTM Sevnica pridružil Evropskemu tednu mladih, ki ima letos naslov Demokracija in jaz.

Namen sevniškega dogodka je bil mladim v lokalnem okolju približati Evropsko unijo in njene temeljne institucije odločanja na inovativen in zabaven način. Prav tako je bil dogodek s podporo kampanje Tokrat grem volit naravnan v spodbujanje k udeležbi na evropskih volitvah.

Interaktivno izobraževanje o Evropski uniji, njenih ključnih institucijah in postopku sprejemanja odločitev, s katerim se je dogodek začel, se je nadaljevalo v skupinskem preizkusu igranja vlog pomembnih evropskih institucij in pozneje popestrilo z obiskom Hiše Evropske unije v Ljubljani. Udeleženci in udeleženke so utrdili svoje znanje in ga z uporabo multimedijskih postaj tudi razširili. Temu sta sledila še nagradni sprehod po Ljubljanskem gradu, ki je turistično zanimiva točka za obiskovalce in obiskovalke z vsega sveta, in pot nazaj v Sevnico.

Uvodni pozdrav direktorice KŠTM Sevnica Mojce Pernovšek je bil naravnan predvsem v izpostavitev pomena tovrstnih dogodkov za sevniško okolje in mlade. Med dogodkom se je pokazalo, da mladi udeleženci in udeleženke razmišljajo zunaj okvirjev možnosti konvencionalne politične participacije in imajo ideje o tem, kako bi lahko svojevrstno pripomogli k družbi, kar je za dogodek najpomembnejše. Evropska vprašanja so zanje pomembna, razvila se je konstruktivna razprava, izkazano je bilo tudi tehtno zanimanje za iskanje najustreznejše poti sodelovanja pri odločanju.

Barbara Zagorc,
KŠTM Sevnica

Povezave

Facebook
Instagram

Oglejte si tudi