Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
1°C
2°C
6835

"Za Božjo slavo!"

Poletje je mimo, mi pa bi radi z vami delili nekaj utrinkov počitnic v SMC Sevnica. Začeli smo jih z dvema tednoma oratorija, na katerem smo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, letošnjega oratorijskega junaka. 

Sveti Ignacij Lojolski je ustanovitelj jezuitov in letos obeležujemo 500 let od njegovega spreobrnjenja. V mladosti si je želel postati vitez, vendar je po poškodbi noge v bitki in okrevanju spoznal, da ima Bog zanj pripravljen drugačen načrt. Postal je duhovnik in ustanovil Družbo Jezusovo. Naslov oratorija Za Božjo slavo izvira iz njegove misli Vse v večjo Božjo slavo. Njegovo življenje smo spoznavali v dramski igri, med katehezami in delavnicami. Kot vsako leto smo tudi letos kampirali na Sv. Roku ter imeli vodne igre in Oratorij ima talent. Prav tako smo obiskali grad Rajhenburg in tam spoznali srednjeveško življenje.

Po koncu oratorija je bilo organizirano poletno varstvo. Tam smo ustvarjali, se igrali na igralih, pospravljali in hodili na sprehode.

Čeprav je poletja konec, se dogajanje v SMC nadaljuje. Preverite našo spletno stran in nam sledite na družbenih omrežjih, da česa ne zamudite.


Ekipa medijev SMC Sevnica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi