Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

ZLATA PLAKETA PIHALNEMU ORKESTRU GLASBENE ŠOLE SEVNICA NA 6. TEKMOVANJU MLADINSKIH GODB

V petek, 20. maja, se je Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica udeležil 6. tekmovanja mladinskih godb. Tekmovanje, ki poteka v organizaciji Zveze slovenskih godb, se je letos odvijalo v Bukovici v Goriških Brdih. Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica se je tekmovanja udeležil že tretje leto zapored. Mladi glasbeniki so bili tudi tokrat izjemno uspešni, orkester je prejel ZLATO PLAKETO in POKAL za najbolje ocenjen orkester med vsemi orkestri, ki so tekmovali v treh mladinskih kategorijah. Dirigent orkestra je Franc Lipovšek, učitelj trobil na šoli. Pod njegovim vodstvom orkester izjemno napreduje. Z zglednim in predanim delom ter ljubeznijo do glasbe je odličen vzor mladim.

Glasbena šola Sevnica veliko skrb posveča prepoznavnosti orkestrskih inštrumentov. Rezultat dobrega dela naših učiteljev je pestra in bogata inštrumentalna zasedba šolskega pihalnega orkestra. Glasbeniki v mladinskem orkestru pridobijo veliko znanja in orkestralne prakse ter se dobro usposobijo za kasnejšo vključitev v veliki pihalni orkester Godbe Sevnica.

Čestitke našemu pihalnemu orkestru in dirigentu Franciju Lipovšku! Še veliko uspešnik vaj, nastopov in prijetnega druženja!

Letos je Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica s strani Zveze slovenskih godb prejel povabilo na mednarodni festival Mid Europe, ki poteka julija v Schladmingu. Naš orkester se bo tam predstavil v festivalskem in tekmovalnem delu.

Program, ki ga mladi glasbeniki pripravljajo za Schladming, bo predstavljen na koncertu v okviru festivala Sevniško grajsko poletje v sredo, 13. julija 2016, ob 19. uri v atriju Gradu Sevnica. Vljudno vabljeni!


Glasbena šola Sevnica
Foto: Valter Leban


Oglejte si tudi