Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Tradicionalna 11. Kitariada v Sevnici

Pred Športnim domom Sevnica smo v soboto, 19. avgusta, priredili jubilejno, že 11. tradicionalno kitariado. Prvotno srečanje starih glasbenih skupin je z leti preraslo v edinstvni kulturni dogodek s športnimi in glasbenimi aktivnostmi za mlade in starejše. Čez dan sta namreč potekala turnirja v odbojki na mivki in tenisu, zvečer pa koncerti starih in mladih glasbenih skupin.

Glasbeni del Kitariade je postregel s pravo mero rock'n'rolla in nostalgije. Prvi so na oder stopili mladi Sevničani z imenom Štandgas in s priredbami znanih pesmi takoj poskrbeli za hitrejši srčni utrip. Sledili so jim tudi odlični She & The young ones iz Celja, za tem pa je za pravo nostalgijo poskrbela domača posavsko-zasavska zasedba Modre zvezde s preigravanjem pesmi iz šestdesetih in sedemdesetih let. Prihodnje leto bo skupina praznovala  častitljivi jubilej, kar 50 let nepretrganega glasbenega ustvarjanja. Za avtentično in odlično (hard)rockersko nadaljevanje je poskrbela domača 10-članska zasedba Cantina Thrash.  

Po podelitvi športnih priznanj udeležencem tekmovanja v tenisu je na oder stopila skupina Prelude iz Žirov, zmagovalci natečaja Volkswagen Rocks 2017, in s svojim izvirnim rockerskim nastopom ogrela ozračje pred nastopom legendarne skupine Šank rock, ki obiskovalcev ni pustila ravnodušnih in je poskrbela za pravo rajanje.

S Kitarijado ohranjamo in spodbujamo glasbenike k ustvarjanju in predstavljanju kakovostne rockovske glasbe, za kar se bomo trudili tudi v prihodnje. Se vidimo na 12. Kitariadi 18. avgusta prihodnje leto.

Rok Petančič,
KŠTM Sevnica

Povezave

www.kstm.si

Oglejte si tudi