Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

Krmeljski osnovnošolci v Londonu

V četrtek, 23. marca, je 29 krmeljskih osnovnošolcev skupaj s tremi učiteljicami in vodičko poletelo v London.

Novo izkušnjo je večina doživela že na letališču v Benetkah, saj smo skoraj vsi prvič leteli z letalom. Od letališča do hotela, kjer smo bivali, smo se odpeljali z vlakom, kaj kmalu pa smo spoznali podzemno železnico, ki je postala v naslednjih treh dneh poleg nog, naše glavno prevozno sredstvo.

London nam je v natrpanih in nadvse zanimivih treh dneh postregel s številnimi znamenitostmi. Obiskali smo nacionalni muzej in nacionalno galerijo, muzej voščenih lutk ter znanstveni muzej, kjer smo dobivali zanimive naloge, za katere smo bili s strani vodičke Tjaše tudi nagrajeni.

Sprehodili smo se po glavnih londonskih ulicah, trgih in parkih, kot so Oxford street, Downing street, Camdon town, China town, Covent garden, Piccadilly Circus, Kensington park, St. James park, Leicester square in Trafalgar square, ter si ob tem ogledali najpomembnejše londonske znamenitosti: parlament, Big Ben, The tower of London, Tower bridge, Albertov spomenik, koncertno dvorano, Shakespearovo gledališče, vojno ladjo, najvišjo stavbo v Veliki Britaniji in še kaj. Povzpeli smo se na London eye in milijonsko mesto opazovali s ptičje perspektive ter se nato popeljali še z ladjico po reki Temzi, od koder smo prav tako videli pomembne londonske zgradbe. Posebno doživetje je bil ogled menjave straže pred Buchinghamsko palačo. En celoten dan smo preživeli z angleško govorečim vodičem Robom in ugotovili, da se znamo kar dobro sporazumevati s tipičnim Angležem. Spoznali smo tudi večerno življenje velikega mesta, saj smo večerjali v tipičnem angleškem pubu.

Čeprav je bilo tudi vreme tipično angleško – sonce, dež, veter, naliv pa spet sonce – smo preživeli izredno zanimive in nadvse vsebinsko bogate tri dni. In zagotovo se bomo v London še kdaj vrnili.

Učenci in učiteljice OŠ Krmelj 

Oglejte si tudi