Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Koncert za pomoči potrebne v občani Sevnica

Območno združenje RK Sevnica je v sodelovanjem s KŠTM Sevnica pripravilo že peti dobrodelni koncert z namenom zbiranja sredstev za nakup paketov pomoči za občane in družine iz občine Sevnica. Na dobri dve uri trajajočem koncertu, ki ga je povezovala Silvija Blaževič, so sodelovali: Tone Rus z družino, Ansambel saksofonov Glasbenih šol Sevnica in Krško, Kaja Pavlič z mažoretkami Društva Trg Sevnica, tenorist Marko Železnik ob spremljavi Martina Šušteršiča in Zbor učencev OŠ Šentjanž.

Zbrane so pozdravili: predsednica RK Sevnica mag. Breda Drenek Sotošek, župan Srečko Ocvirk, direktorica KŠTM Mojca Pernovšek. Bil je uspešnejši kot lanski, in sicer je bilo z vstopnino, finančnimi donacijami in srečelovom skupno zbrano 7150 evrov, kar bo zadostovalo na nakup 540 kompletov pomoči, sestavljenih iz prehrambnega paketa, pralnega praška in toaletnega kompleta.

S sredstvi lanske akcije so lahko nabavili 526 prehranskih, 816 toaletnih paketov in 333 pralnih praškov. Na seznamu prejemnikov RK je 891 oseb, skupaj z njihovimi družinskimi člani pa je to skoraj 1600 občanov, ki jim RK pomaga. Lani so pomoči potrebnim razdelili več kot 58 ton hrane, poleg tega pa še toaletne in čistilne pakete ter nemerljivo količino rabljenih oblačil, obutve in opreme.

Predstavnici RK, predsednica Breda Drenek Sotošek in sekretarka Mojca Pinterič Krajnc, sta poudarili dobro sodelovanje z občino, ki ima posluh za pomoči potrebne, in z zavodom KŠTM, ki jim je organizacijsko pomagal pri pripravi koncerta.

Nastopajočim se je za sodelovanje s košarico domačih dobrot in županovim vinom zahvalil eden izmed prostovoljcev RK iz različnih krajevnih organizacij, ki so tudi sicer zelo aktivni. Lani so opravili skupno več kot 10.000 prostovoljnih ur. Veliko truda so vložili v  pridobitev 391 dobitkov od 124 ustanov, podjetij in obrtnikov iz Sevnice in tudi zunaj meja občine, ki so kljub težki gospodarski situaciji pokazali veliko razumevanja in dobrodelnost. Glavni dobitek, izjemno ročno delo vezeno sliko, v katero je vložila več kot 150 ur, je prispevala prostovoljka RK Tržišča Milica Majcen, dobila pa jo je obiskovalka, ki vrednost nagrade znala ceniti.

Ob koncu je bila pohvale deležno tudi izjemno občinstvo, ki je ves čas koncerta lepo sodelovalo. Tudi sicer pa je bilo v dvorani ves čas občutiti izjemno povezanost in pozitivno naravnanost vseh ljudi dobre volje in odprtega srca.

 

Mojca Pinterič Krajnc, sekretarka RKS OZ Sevnica

Foto: Nada Černič Cvetanovski

Oglejte si tudi