Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Zdravstveni dom Sevnica potrjuje vzor odličnosti

V prijetno in s kulturnim programom obogateno prireditev je Zdravstveni dom Sevnica 16. septembra stkal tri vsebine, ki vsaka na svoj način dopolnjujejo in bogatijo sevniško hišo zdravja. Uspešno je bila junija dokončana energetska sanacija stavbe, obeležujejo prvo obletnico delovanja Posavskega centra skupnostne psihiatrične obravnave, hkrati pa je Zdravstveni dom Sevnica petič zapored ponudil prostor za razstavo odličnih del fotografske sekcije Društva TRG Sevnica.

 

Energetske sanacije objektov so se v Zdravstvenem domu Sevnica lotili v letu 2007 z menjavo oken in radiatorjev, nadaljnja dela so potekala v letu 2012 z dokončanjem zamenjave radiatorjev ter delne toplotne izolacije stropa in oken. V letošnjem letu je bila energetska sanacija celovito zaključena še z izvedbo zunanjega ovoja stavbe. Hiša zdravja je tako danes celovito energetsko sanirana, s tem pa je povečana učinkovita raba energije, zmanjšana energetska potratnost objekta, zmanjšani bodo stroški, povezani z energetsko oskrbo objekta. Vrednost investicije je znašala 185.000 evrov, preko uspešne prijave projekta Občine Sevnica na razpis Ministrstva za infrastrukturo pa je sofinancirana iz sredstev Kohezijskega sklada Evropske unije. Deležniki pri sofinanciranju investicije so še Zdravstveni dom Sevnica, Lekarna Sevnica, ZZZS in Sanolabor d.d.

 

Leto dni je minilo, odkar je svoja vrata odprl Posavski center skupnostne psihiatrične obravnave, ki je v slovenskem prostoru prvi tovrstni način dela z osebami z duševno motnjo. Skupnostna psihiatrična obravnava za Posavje vključuje obravnavo na območju štirih občin: Sevnice, Krškega, Brežic in Radeč. Skupnostna psihiatrične obravnava je v prinesla nov način obravnave: zdravljenje duševnih težav v domačem okolju, hitrejše zaznavanje sprememb in odklonov v duševnem zdravju ter vzpostavljanje čim bolj kakovostnega življenja posameznikov doma, v domačem okolju.

 

Predstavitvi obeh vsebin je nato sledilo še odprtje fotografske razstave Društva TRG Sevnica, ki krasijo hodnike sevniške hiše zdravja. Razstavo in sodelujoče pri njenem nastanku je predstavil Ljubo Motore.

Oglejte si tudi