Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
20°C
11°C
JUTRI
20°C
10°C

Čezmejni projekt RIDE & BIKE II in razvoj turistični produktov

Kolesarski, konjeniški in pohodniški butični turizem so želene oblike turizma v Sevnici, Posavju in Deželi grofov celjskih

Projekt RIDE & BIKE II si prizadeva za razvoj trajnostnega, butičnega in petzvezdičnega turizma oziroma da se v razvoju konjeniških, kolesarskih in pohodniških doživetij pri nas ta načela čim bolj uresničijo.

 

Butični turizem je nekakšno nasprotje množičnemu turizmu in si ga predstavljamo kot turizem z obvladljivim številom turistov, ki ponudniku prinesejo razmeroma veliko korist, ponudnik pa jim zato ponudi nekaj posebnega, pristnega in iskrenega, česar ne more ponuditi neomejenemu številu turistov.

  • Zeleni turizem in trajnostni turizem sta podobna izraza in predstavljata turizem, ki je prijazen do narave, ljudi, živali, prebivalcev, okolja ... Ohranja pa naravno in kulturno dediščino krajev ter spoštuje njene vrednote.
  • Petzvezdični turizem je poseben, morda boljši, predvsem pa bolj pristen, oseben in iskren turizem, ki ponuja turistu posebno osebno doživetje s kolikor mogoče veliko osebnega stika s turističnimi ponudniki.
  • Integralni turistični produkt je lahko eno- ali večdnevni obisk ene ali več turističnih točk, pri čemer ponudbo sestavlja več različnih ponudb, kot je lahko na primer obisk naravnih ali kulturnih znamenitosti, pri tem pa se na neki točki lahko vključujejo kulinarika, rokodelci, obisk kmetije, podeželska prodajalna ali karkoli podobnega, kar je za obiskovalca zanimivo.

 

V nove integralne  turistične produkte želimo povabiti in privabiti čim več različnih ponudnikov, ki bodo ponujali oziroma prodajali svoje izdelke in storitve na pristen, izviren način ter s tem omogočili turistom pristno doživetje.

 

Včasih zveni že kot zguljena fraza, vendar vsekakor drži, in sicer Turizem smo ljudje. Razvoj turizma in turističnih produktov mora vključevati, povezovati in »osrečevati« čim več in različne turistične ponudnike. Razvoj turizma brez »pravih« ljudi s »pravimi« cilji in »pravimi« načeli ter vrednotami ne bo šel v smer, ki si jo želimo in jo pričakujemo tudi pri projektu RIDE & BIKE II. Turizem si moramo želeti in od njega imeti korist – le tako bodo naše prihodnje turistične zgodbe uspešne.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi