Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Dan za spremembe - Čistilna akcija na Telčah

KŠD Telče je tudi letos organiziralo čistilno akcijo. Tokrat smo se pridružili projektu Dan za spremembe. Akcija  je tudi letos potekla pod okriljem TZOS, ki je prispevala vreče.

 

Na vabilo se je odzvalo kar lepo število članov in krajanov, ki so se akciji pridružili kar družinsko. Pri GD Telče  smo  prevzeli  vreče, nato pa smo čiščenje izvajali  individualno ob glavnih cestah iz Telčic, z Drušč in s Slančjega vrha do Telč.

Ugotovili smo, da je  žal tudi v današnjem času zavest prebivalcev o skrbi za čisto okolje še vedno pogosto zelo nizka. Ob cesti smo v grmovju in na težje dostopnem terenu nabrali goro pločevink, plastenk, folije, steklenic in drugih odpadkov.  Vreče smo zložili ob cesti in jih nato prepeljali do kontejnerja pri GD TELČE.

Skoraj vsako leto se sprašujemo, kako bi k akciji pritegnili tiste, ki povzročajo takšno onesnaženje, saj se gotovo ne zavedajo, koliko truda je potrebnega, da pločevinko, ki leži med trnjem ob cesti, dostavimo tja, kakor spada. Morda pa ta prispevek prebere tudi kdo, ki ga bo opomnil na neprimerno ravnanje.

Hvala vsem udeležencem in vsem, ki skrbite za okolje.

 Zvonka Mrgole

Oglejte si tudi