Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

KONCERT - "DOBRA VOLJA JE NAJBOLJA"

Zadnjo novembrsko nedeljo smo člani Kulturno-športnega društva Telče organizirali koncert v počastitev 20-letnice delovanja Ljudskih pevk s Telč z naslovom "Dobra volja je najbolja. Prireditev je bila izvedena v okviru praznovanja praznika občine Sevnica v kulturni dvorani v Tržišču. Poleg domačih pevk so se na prireditvi predstavili še Ljudski pevci iz Boštanja, Ljudske pevke Lokvanj iz Krmelja, Ljudske pevke Solzice, Ljudski pevci Prijatelji in Klapa Lavanda. Program je s hudomušnim veznim besedilom povezala humoristka "Micka", ki je kljub odsotnosti njenega partnerja "Martina"svojo vlogo odlično opravila.

Zasedba domače pevske skupine je bila zaradi bolezni nekoliko okrnjena, vendar je bila celotna prireditev zelo uspešna in prijetna. Ob koncu prireditve smo k nastopu povabili tudi bivše članice pevske skupine in smo skupaj zapele prelepo ljudsko Dekle je zajemalo z vedrom vodo. Obenem smo članicam izročili publikacijo z naslovom Ljudske pevke s Telč - Naših 20 let, ki smo jo izdali ob tej priložnosti. 

Pevkam so ob jubileju izrazili iskrene čestitke in izročili simbolična darila župan Srečko Ocvirk, predsednik KS Tržišče Janez Virant, predsednik Zveze kulturnih društev občine Sevnica Jože Novak, predstavniki krajevnih društev in pevskih skupin. 

Veseli smo bili, da je bil obisk zelo lep, saj je bila dvorana polna do zadnjega kotička. Za uspeh prireditve imajo zasluge vsi člani KŠD Telče, donatorji, podporniki, obiskovalci in sodelavci, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi. Posebno iskreno, pa se zahvaljujemo vsem, ki ste pomafgali pri pogostitvi obiskovalcev in nastopajočih  s pripravo in razdelitvijo domačih dobrot.

Na tem mestu  pa se zahvaljujemo tudi našim donatorjem za pomoč pri izdaji publikacije : Občina Sevnica, JSKD SEVNICA, Avtobusni prevozi Mrgole, D. O. O., AGM Pungerčar, D. O. O. Instalacije Tržinar, Jernej Tršinar, S.P., Plastoform Šmarjeta, D. O. O., Rak Alojz, S. P., Termoglas  D. O. O., Siliko, D. O. O., KS  Tžišče, CNC Borštnar D.O.O. ter  Tršinar Pepca in Slavka ter pri izvedbi prireditve PGD Telče, PGD Tržišče in Dana Mirna - Jamšek.  Vsem še enkrat iskrena hvala.

vir: KŠD Telče


Oglejte si tudi