Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
-7°C
JUTRI
5°C
-2°C

DOBRODELNA DRAŽBA DRESOV - Medicinska odprava Uganda

##VIEWS##
Organizator: Humanitarno-medicinska odprava Uganda april 2024
Kontaktni podatki organizatorja: info@odprava-uganda.si.
Vstopnina: Vstop prost
Spletni dogodek - DRAŽBA

Ste že kdaj srečali študente medicine, ki se podajajo na odpravo v oddaljeno Afriko, Azijo ali Latinsko  Ameriko? Gre za več kot dvajsetletno sodelovanje Katedre za infekcijske bolezni in epidemiologijo Medicinske fakultete v Ljubljani in Sekcije za tropsko medicino Slovenskega zdravniškega društva pri pripravljanju projektov humanitarno-medicinske pomoči državam v razvoju. Člani odprave skušamo po svojih najboljših močeh nuditi medicinsko oskrbo tamkajšnjim prebivalcem. Pri tem gre največkrat za delo v izrednih razmerah pod težkimi življenjskimi pogoji. 


Izpeljava tovrstnih projektov temelji na prostovoljstvu in dobrosrčnih donacijah za nakup zdravil, sanitetnega materiala in druge medicinske opreme za oskrbo tamkajšnjih prebivalcev. Akcije zbiranja sredstev smo se lotili tudi študentje medicine Ana Mervič in Jakob Nečemer ter dentalne medicine Katarina Horvat in Gloria Šarlah, ki se aprila 2024 odpravljajo v Ugando. Tam bomo nudili osnovno zdravstveno pomoč in sodelovali pri preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni, ozaveščanju in zdravstveni vzgoji prebivalcev ter nabirali prepotrebne izkušnje.


V dobrodelni namen so nam na pomoč priskočili številni slovenski športniki, s katerimi  organiziramo dražbo športnih dresov, ki se bo odvijala v tednu med 20. 11. 2023 in 26. 11. 2023. Dražba bo potekala na naši facebook strani: Humanitarno-medicinska odprava Uganda april 2024. Na voljo bodo zbirateljski kosi iz  širokega nabora športnih panog -  vse od belih strmin pa do košarkarskih in nogometnih igrišč, ter nenazadnje do kolesarskih stezs podporo Primoža Rogliča. 

Ekipa odprave Uganda april 2024


Iskreno se zahvaljujemo vsem športnikom za donirano opremo, hkrati pa vabimo vse dobre ljudi, da z deljenjem in sodelovanjem na facebook strani pomagate doseči nekaj pozitivnega.  
Oglejte si tudi