Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Natečaj za ilustracijo v dveh kategorijah

Občina Šentrupert in OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert vabita k sodelovanju ob tretji izvedbi natečaja ilustracij, ki je letos posvečen upodobitvi zgodbice z naslovom Sosed pod stropom, avtorja Petra Svetine.
Občina Šentrupert in OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert sta konec januarja 2014 objavili letošnji natečaj za ilustracijo. Natečaj je razpisan v dveh kategorijah, in sicer:

1.  za dijakinje in dijake iz Slovenije

2.  za osnovnošolke in osnovnošolce 8. in 9. razredov osnovnih šol Dolenjske, Posavja in Bele krajine.

 

Natečaj ilustracij je posvečen upodobitvi zgodbice z naslovom Sosed pod stropom avtorja Petra Svetine, aktualnega dobitnika večernice – nagrade, ki jo podeljuje časopisna hiša Večer za najboljšo slovensko otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo (knjiga Ropotarna, založba Miš).

 

Nagrade natečaja so zagotovo privlačne in spodbudne za sodelovanje na natečaju.

Prva nagrada v kategoriji za dijakinje in dijake iz Slovenije:

Za izviren likovni izraz in najbolj prepričljivo podobo izbrane zgodbe v kategoriji srednjih šol bodo prejemnici ali prejemniku nagrade kriti oz. povrnjeni vsi stroški enotedenske udeležbe na mednarodni šoli ilustracije v mestu Sármede v Italiji, ki jo vodijo vrhunski ilustratorji in se je udeležujejo študentje likovnih smeri z vsega sveta (prevoz, bivanje s prehrano in strokovno vodeno izobraževanje).

 

Prva nagrada v kategoriji za osnovnošolke in osnovnošolce 8. in 9. razredov:

Za likovno in domišljijsko najbolj prepričljivo otroško ilustracijo v kategoriji višjih razredov OŠ bo nagrajenki ali nagrajencu omogočena udeležba na enodnevnem izletu in ogledu pravljičnega in slikovitega centra ilustracije – mesta Sármede v Italiji.

 

Rok za oddajo ilustracij in izpolnjene prijavnice je 18. april 2014.

 

Vsebina celotnega natečaja je objavljena na spletni strani Občine Šentrupert (www.sentrupert.si), za vse dodatne informacije pa smo vam na voljo, in sicer  Danica Grandovec, višja svetovalka za družbene dejavnosti na Občini Šentrupert (07 / 34 34 607, dani.grandovec@sentrupert.si).

Oglejte si tudi