Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Pomladno čiščenje na Tratah

V prekrasnem sobotnem jutru, 8. aprila 2017, smo se krajani zbrali na dvorišču gradu Cmurek. Mogočen grad, ki s pečine gleda že skoraj osem stoletij, nas je počakal osamljen in utrujen od zime. Ampak krajani smo zavihali rokave, prešteli grablje, škarje, lestve in samokolnice ter pričeli z delom, da bi tako vanj spet priklicali življenje.

 

Kakšnih 30 pridnih rok je ves dan delalo, da smo obrezali trto in grajsko vrtnico, zamejili razkošno glicinijo, porezali bršljan, ki se zažira v grajsko zidovje, pograbili listje, odnesli večje veje, pobrali smeti, ki so se nabrale čez zimo. Očistili smo ploščad pod eno najstarejših lip na Slovenskem, ki sedaj prav kliče, da naj sedemo pod njeno krošnjo. Pritrdili in učvrstili smo tudi tramove na mostu in dodali pergolo za grajsko trto.

 

Seveda pa je druženje ob delu prineslo obilo priložnosti za klepetanje, razpravljanje, snovanje novih načrtov in tudi šal ni zmanjkalo.

 

Pri tem pa ne gre spregledati dejstva, da so krajani in krajanke smeti in druge odpadke pobirali tudi ob glavni cesti na Tratah in Velki. Teh ob eni najbolj prometnih žil naše občine pač nikoli ne zmanjka. Tako smo s skupnimi močmi prispevali k lepšemu videzu našega kraja in k utrjevanju vezi med krajani.

 

Oglejte si tudi