Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Nora pomladna izmenjava na gradu Cmurek

V Muzeju norosti organiziramo zdaj že tradicionalno Noro pomladno izmenjavo, ki se bo zgodila v soboto, 22. aprila 2017, od 14. ure naprej na gradu Cmurek na Tratah. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite in skupaj z nami delite veselje in spoštovanje do narave ter pristnega okolja, v katerem živimo.
Program

1) Brezdenarna menjava domačih semen in sadik: začetek ob 14. uri

S seboj prinesite odvečna semena, sadike in nasvete in jih podelite ali izmenjajte z drugimi. Pridružite se nam, tudi če še nimate svojih semen in sadik. Gotovo se bo kaj našlo za vas. Vrtičkarji svoje viške z veseljem podelijo z drugimi. Prosimo, da spoštujete našo idejo o brezplačnem deljenju: na tem dogodku ni prodaje.

 

2) Skupaj s platformo Kultura dobrodošlice bomo zaplesali kurdske pomladne plese: začetek ob 15. uri

Hevi in Ali iz Sirije se nam bosta prvič pridružila na izmenjavi. Pokazala nam bosta kurdske plese in nas povabila, da zaplešemo z njima.

 

3) Vrtičkarski trači _ mreža norih vrtičkarjev: začetek ob 15.30

Dve izkušeni pridelovalki, strokovnjakinji za biološko kmetovanje z obeh bregov Mure, bosta z nami delili svoje znanje, izkušnje in skrivnosti o vrtnarjenju. Sedli bomo v krog in vsak bo lahko zastavil kakršno koli vprašanje, ki se mu bo porodilo o biološkem vrtnarjenju.

 

4) Joga za vsakogar: začetek ob 16.00

Prof. Lind živi nedaleč od meje in je izkušeni Jogi. Pokazal nam bo, kako preprosto se je poizkusiti v jogi in odkrivati samega sebe.

 

Še več:

 - informacijska stojnica: Ne, hidroelektrarnam na naši MuriNe, hidroelektrarni Hrastje Mota (Murska Sobota)

Podjetje Dravske elektrarne načrtuje izgradnjo 8 hidroelektrarn na reki Muri, tudi na območju Trate/Mureck in Sladki Vrh / Lichendorf. Prepričani smo, da s temi načrti ogrožajo našo naravno dediščino, naše gozdove, pitno vodo in 65 vrst rib, ki živijo v obstoječem habitatu z več kot 1000 km prostih vodnih poti. Zato kličemo: Ne, uničevanju habitatov v Natura 2000 v imenu ekonomskih interesov manjšin. Slovenija and Avstrija že sedaj proizvajata presežke električne energije!

- informacijska stojnica_Plattforme Kultura dobrodošlice: projekt skupnostni vrt v Murecku

Plattforma Kultura dobrodošlice v Murecku od leta 2014 združuje ljudi različnih korenin. Skupnostni vrt urejajo že tretje leto: vrtičkarji z Južne Tirolske, Avstrije, Sirije in Afganistana sadijo in vrtnarijo skupaj.

 

- informacijska stojnica: Klimaschutzgarten Gosdorf
V preteklih letih so se iz Climate Protection Garden Gosdorf zmeraj udeležili Nore pomladne izmenjave. Letos bodo tudi predstavili svoje aktivnosti in cilje.

 

- in več informacijskih stojnic o trajnostnih projektih in iniciativah, ki ščitijo naravo in krepijo trajnostno naravnano kmetijstvo v naši regiji.

 

- program za otroke

 

- dostop do razstav v gradu: npr. Skrivnostni svet reke Mure.

Oglejte si tudi