Oceni objavo

Poziv k obnovitvi partnerstva in povabilo novim partnerjem LAS 2001-2027

Na osnovi Uredbe o delovanju lokalnih akcijskih, javnega poziva in sklepa UO LAS Ovtar Slovenskih goric, Razvojna agencija Slovenske gorice, d. o. o. (RASG, d. o. o,) kot vodilni partner LAS Ovtar Slovenskih goric skupaj z občinami Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj vabi, da tudi v novem programskem obdobju 2021–2027 sodelujete kot član lokalnega partnerstva LAS Ovtar Slovenskih goric.

Upravni odbor LAS Ovtar Slovenskih goric (v nadaljevanju: UO LAS) je na svoji 16. redni seji UO LAS, dne 22. 12. 2021, sprejel sklep, s katerim ugotavlja, da LAS na območju občin Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj izpolnjuje vse zahtevane pogoje za oblikovanje LAS v novem programskem obdobju na podlagi sedanjega obsega.

LAS-i morajo biti tudi v novem programskem obdobju organizirani kot pogodbeno partnerstvo treh sektorjev, sestavljenih iz predstavnikov javnih in zasebnih socio-ekonomskih interesov na izbranem območju, torej kot javni, gospodarski in zasebni sektor.

Na spletni strani RASG, d. o. o. je objavljen Poziv k obnovitvi partnerstva in povabilo k novim partnerjem LAS, povezava: https://www.rasg.si/index.php/sl/novice-las/455-poziv-k-obnovitvi-partnerstva-in-povabilo-novim-partnerjem-las-2021-2027

Vse partnerje LAS Ovtar Slovenskih goric, ki ste sodelovali v programskem obdobju 2014–2020, vabimo, da se v obrazcu v prilogi (Pristopna izjava partnerstva LAS) opredelite ali želite sodelovati tudi v novem programskem obdobju. Prav tako prosimo vse zainteresirane za sodelovanje v partnerstvu LAS, da izrazijo svoj interes tako, da nam pošljejo pristopno izjavo v partnerstvo LAS.

Zaradi izvedbe nadaljnjih aktivnosti za oblikovanje partnerstva LAS za novo programsko obdobje vas prosimo, da nam pristopne izjave posredujete do 15. 2. 2023 na elektronski naslov info@lasovtar.si ali na naslov Razvojna agencija Slovenske gorice, d. o. o., Trg osvoboditve 9, 2230 Lenart v Slovenskih goricah.

K partnerstvu LAS je mogoče pristopiti tudi naknadno, saj je članstvo v LAS odprto za nove deležnike skozi celotno programsko obdobje.

Člani LAS Ovtar Slovenskih goric bodo na ustanovni skupščini LAS Ovtar Slovenskih goric, ki bo potekala v sredo, 22. 02. 2023, ob 16. uri v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu v Slovenskih goricah, imeli glasovalno pravico in bodo potrjevali sprejete ustanovne dokumente obnovljenega LAS Ovtar Slovenskih goric 2023–2027. 

Vabljeni v članstvo  LAS - posamezniki, občine, ustanove, podjetja, društva in drugi zainteresirani na lokalnem območju – le med seboj povezani lahko oblikujemo skupno razvojni vizijo in aktivno sodelujemo pri njenem uresničevanju.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na vodilnega partnerja LAS Ovtar Slovenskih goric: Razvojna agencija Slovenske gorice, d. o. o., T: 059 128 773 ali 051 660 865, e-naslov: info@lasovtar.si.

Oglejte si tudi