Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
15°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

PODELILI SMO OBČINSKA PRIZNANJA

V Kulturno prosvetnem domu Vlada Pipana v Šentilju je bilo v petek, 29. marca, še prav posebej slovesno. 29. marca, na dan rojstva generala, pesnika in borca za severno mejo Rudolfa Maistra, je namreč tudi rojstni dan naše občine. Ob tej priložnosti smo pripravili osrednjo prireditev ob občinskem prazniku s podelitvijo občinskih priznanj. Proslava je bila posvečena generalu Rudolfu Maistru, saj letos mineva točno 150 let od njegovega rojstva.

Po pozdravnem govoru našega župana mag. Štefana Žvaba je sledil še slavnostni nagovor predsednice Zveze društev general Maister Lučke Lazarev Šerbec, ki je podelila tudi priznanja zveze. Zlati znak za več kot desetletno aktivno delo pri krepitvi domoljubja in prenašanju sporočilnosti generala Rudolfa Maistra in njegovih borcev je prejel Edvard Čagran, nekdanji župan občine Šentilj. Zlato plaketo za pomemben prispevek k utrjevanju domoljubja in domovinske pripadnosti ter ohranjanju spomina na generala Rudolfa Maistra in njegove sporočilnosti pa je dobila naša občina.

Na proslavi smo podelili tudi občinska priznanja, in sicer so bronasti grbi Občine Šentilj šli v roke Hilde Romič, Darka Bvdaža in Nogometnega kluba Paloma, srebrna grba sta prejela Mirko Harc in Boštjan Pregl, zlati grb pa je dobila Bernarda Brec.

Za kulturni program sta poskrbela godalni kvartet Al Fine in gledališki igralec iz SNG Maribor Bojan Maroševič.

Vsem dobitnikom priznanj še enkrat iskreno čestitamo.

Oglejte si tudi