Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Župan sprejel najboljše mlade na športnem in drugih področjih

V petek, 17. junija, je župan Milan Turk ob koncu šolskega leta v Coroninijevem dvorcu sprejel še najboljše mlade iz Občine Šempeter-Vrtojba, ki so bili nadpovprečno uspešni na športnem oz. drugih področjih. Župan jim je čestital za odlične dosežke, izročil priložnostno darilo ter jim zaželel veliko uspehov in trdne volje tudi v bodoče.

Sprejema so se udeležili:

  • LINA IVANA BENEDETIČ, iz  Športnega kluba Twist iz Nove Gorice, ki je letos aprila nasvetovnem prvenstvu v Cheerleadingu osvojila 4. mesto v kategoriji članske dekliške cheerleading skupine. Je tudi državna prvakinja s skupino Twist v mladinski mešani cheerleading kategoriji in v juliju bo tekmovala še na evropskem prvenstvu v cheerleadingu na Dunaju.
  • KAJA ŠINIGOJ, iz  Športnega kluba Twist iz Nove Gorice, ki je prav tako državna prvakinja s skupino Twist v mladinski mešani cheerleading kategorij in bo letos v juliju tekmovala na evropskem prvenstvu v cheerleadingu na Dunaju.
  • TINE MARKOČIČ, član Šahovskega kluba Nova Gorica, ki je v tem šolskem letu osvojil 1. mesto na kadetskem (F – 16) ekipnem državnem prvenstvu 2015 v pospešenem šahu in 3. mesto na kadetskem (F – 16) ekipnem državnem prvenstvu 2015 v hitropoteznem šahu. Trenira pod vodstvom Vojka Srebrniča.
  • ANEJA in NASTJA ČRNIGOJ, članici Plesne šole Rebula ter Club Sunshine Palmanova, sta na Državnem prvenstvu v orientalskih plesih v članski starostni kategoriji orientalski plesi pari osvojili 1. mesto in 1. mesto na Državnem prvenstvu v orientalskih plesih v kategorijah orientalski plesi male skupine člani ter folk orient male skupine člani. Zasedli sta 1. in 2. mesto na 34. World dance trophy v Lignanu v Italiji v kategoriji Over formation oriental in 2. mesto na 34. World dance trophy v Lignanu v Italiji v kategoriji Adult duo oriental. Aneja in Nastja trenirata pod okriljem mentorice in koreografinje Simone Minisini. Trenutno se pripravljata na Državno prvenstvo v orientalskih plesih, ki bo potekalo 19. junija v Medvodah, zato so priložnostno darilo v njunem imenu prejeli starši.
  • NEŽA FAGANELJ, ki prihaja iz Škofijske gimnazije, je bila 4 leta njihova dijakinja in je posebej izstopala na področju znanja geografije. V vseh letih se je s področnega uvrščala na državna tekmovanja in vsakokrat osvojila zlato priznanje. Njena mentorica je profesorica Teja Pišot.
  • MAŠA KLAUT, Plesni klub PRO Dance Šempeter, ki je na državnem prvenstvu v Medvodah osvojila - 1. mesto show orient duo otroci, in osvojila tudi državni pokal  show orient duo otroci. Poleg tega je na  mednarodnem festivalu – International dance open Zagreb zasedla 1. mesto v kategoriji mala skupina orient mladinke. Njena mentorica je Nika Mlakar.
  • LARA VIDIC, Plesni klub PRO Dance Šempeter, ki je na državnem prvenstvu v Medvode osvojila 1. mesto folk orient solo mladinke, 1.mesto folk orient duo mladinci; 1. mesto orient duo mladinke; 3. mesto orient solo mladinke in 3. mesto mala skupina modern člani. Osvojila je državni pokal v kategoriji folk orient solo mladinke, folk orient duo mladinci in orient duo mladinke. Na evropskem prvenstvu v modern in show orient plesih v Sankt Petersburgu (Rusija) je osvojila 4. mesto v kategoriji mala skupina modern člani. Na mednarodnem festivalu Bellydancer of the World Duisburg (Nemčija) je zasedla 1. mesto folk orient duo člani in 3. mesto folk solo mladinke. Lara je bila uspešna tudi na mednarodnem festivalu – International dance open Zagreb, kjer je zasedla 1. mesto folk orient duo člani, orient duo člani, show orient duo člani, modern mala skupina člani, show dance formacija člani, mala skupina show orient člani in 2. mesto street dance show mala skupina člani.
  • NINA VIDIC, Plesni klub PRO Dance Šempeter, je na državnem pokalu osvojila  4. mesto orient show solo članice in na evropskem prvenstvo v modernu in show orient plesih v Sankt Petersburgu (Rusija) zasedla 4. mesto v kategoriji mala skupina modern člani in 7. mesto show orient solo članice. Na mednarodnem festivalu Bellydancer of the World v Duisburgu (Nemčija)  pa 1.mesto folk orient duo člani in 4. mesto show orient solo člani. Nina in Lara trenirata pod vodstvom Nike Mlakar, Veronike Škrlj in Sare Mlakar.
  • TINA GORKIČ, ki je študentka 2. letnika magisterija na Naravoslovnotehnični fakulteti v Ljubljani – smer oblikovanje tekstilij in oblačil. Letos aprila je Tina na Ljubljanskem tednu mode prejela nagrado za kolekcijo »Impressia« - kot najboljšo zaključno kolekcijo študentov, in s tem si zagotovila predstavitev nove samostojne kolekcije na naslednjem Fashion week Ljubljana. Poleg tega se je na natečaju »MITTELMODA FASHION AWARD 23 RD EDITION« uvrstila med 24 finalistov na svetu za mednarodno modno nagrado Mittelmoda (kot edina predstavnica iz Slovenije). Z uvrstitvijo v finale bo  kolekcija »Impressia« predstavljena na modni reviji septembra v Milanu. Tina veliko sodeluje na raznih razstavah in revijah s področja mode po Sloveniji. Ker je bila zadržana, so tudi v njenem imenu priložnostno darilo prejeli starši.

Oglejte si tudi