Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Trg Ivana Roba in trgovina Apia med najlepše urejenimi

Tri turistična društva (Turističnemu društvu Nova Gorica in Turističnemu društvu Občine Šempeter-Vrtojba se je letos prvič pridružilo tudi TD Most na Soči) ter KS Solkan so v četrtek, 6. decembra, zaključile turistično-ocenjevalno akcijo Ogledalo mojega okolja 2018. Gre za tradicionalno akcijo, kjer se ocenjuje objekte in trge v lokalnem okolju. V tokratni ediciji je bilo prvič mogoče glas oddati tudi prek spleta, del ocene pa je prispevala strokovna komisija.

Zaključna prireditev je potekala na Biotehniški šoli v Šempetru, kjer so razglasili najlepše urejene točke.
Prav tako sta bila podeljena »Osata«, kot manj lepi točki goriškega turizma.
Tudi v 32. izvedbi dogodka je bilo ocenjevanih 7 kategorij. Med najlepše urejenimi so med drugimi slavili Solkanski most v kategoriji A, trg Ivana Roba v Šempetru v kategoriji B, med trgovinami in nakupovalnimi centri v kategoriji C pa sta nagrado prejeli Supernova v Novi Gorici in
trgovina APIA v Šempetru. Osata sta prejela Vila Rafut in pripadajoči park na Pristavi ter zapuščena in zaraščena trdnjava – železniška postaja Most na Soči. Na zaključni prireditve so razglasili tudi rezultate 3. ex-tempora ter nagradili sodelujoče učence devetih šol in podružnic iz Slovenije in zamejstva, ki so likovno in literarno ustvarjali na temo Gasilci so zakon.

Oglejte si tudi