Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Svetovna elitna imena na gorsko kolesarski dirki XCO Vrtojba

V nedeljo, 24. marca 2019, bo po Vrtojbensko-biljenskih gričih potekala že 22. gorsko kolesarska dirka XCO Vrtojba. Njen pobudnik in dolgoletni organizator je gorski kolesar in popotnik Karel Bizjak, zadnjih osem let pa dirko organizira lokalno Kolesarsko društvo Deš Fleš. Dirka, ki na Griče privabi preko 500 tekmovalcev, od tega je bilo lani 200 otrok, se je v zadnjih letih uvrstila na koledar svetovne kolesarske lestvice UCI.

Poleg vrhunskih slovenskih kolesarjev se je udeležujejo elitni gorski kolesarji iz Evrope, ki se uvrščajo v sam vrh svetovne gorsko kolesarske scene: zmagovalec dirke na Gričih in svetovnega pokala U23 Nadir Colledani, evropski podprvak Luca Braidot, ki je na zadnjih Olimpijskih igrah v Riu zasedel 7. mesto, pa svetovni podprvak Gerhard Kerschbaumer ter evropska in svetovna prvakinja Yana Belomoina. Da je proga za tekmovalce vedno zanimiva in tehnično izpopolnjena, poskrbita dvojčka Luca in Daniele Braidot iz sosednjega Moša (Mossa, I), ki delita z društvom izkušnje in pomagata pri pripravi dirke. K uspešnosti športne prireditve zagotovo pripomore tudi prostovoljno delo članov društva, ki za organizacijo dirke in urejanje proge namenijo številne ure. Z mednarodno gorsko kolesarsko dirko je Vrtojba umeščena na svetovni zemljevid elitnih kolesarskih dirk.

 

Gorsko kolesarska dirka se bo v nedeljo začela ob 9.00 s startom najmlajše kategorije U7, njen vrhunec pa bo najprej ob 13.00 s startom žensk v kategoriji Elite ter ob 15.00 s startom moških kategorij Elite in U23. Slednji bodo po razgibani in tehnično srednje zahtevni progi prevozili 6 oziroma 7 krogov v skupni dolžini dobrih 29 km.

 

Dosledno poštevajte navodila!


Ker bo zaradi te velike športne prireditve promet v Vrtojbi nekoliko oviran, organizatorji prosijo vse prebivalce in obiskovalce za strpnost in razumevanje. Vse udeležence v cestnem prometu organizatorji ob tem pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo navodila rediteljev.

 

 

Oglejte si tudi