Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Strokovni svet športa za vse pri Olimpijskem komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez na obisku

V četrtek, 19. maja 2022, se je v Coroninijevem dvorcu v Šempetru na svoji 26. seji sestal Strokovni svet športa za vse pri Olimpijskem komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez, hkrati pa je potekal tudi sestanek petnajstih vodij regijskih pisarn OKS-ZŠZ, tudi regijske pisarne Nova Gorica, ki pokriva Severno primorsko regijo OKS-ZŠZ in s tem tudi Občino Šempeter - Vrtojba.

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga.

Velik pomen pri tem pa ima tudi lokalna skupnost. Prav zato je župan mag. Milan Turk zbranim ob tej priložnosti predstavil vsa prizadevanja za razvoj športa na našem območju in vlaganja v športno infrastrukturo. Občina podpira raznolike športne dejavnosti, ki se financirajo iz občinskega proračuna in so namenjene občanom v vseh življenjskih obdobjih. Z njimi spodbuja tako profesionalce, kot rekreativce, vendar imajo športne aktivnosti otrok in šolske mladine zaradi vpliva na razvoj in oblikovanje mladega človeka, prednost pred sofinanciranjem ostalih programov športa. Veliko Občina vlaga tudi v športno infrastrukturo. Skrbi za načrtovanje, obnovo in gradnjo lokalno pomembnih športnih objektov in drugih površin za šport v naravi. Hkrati se lahko pohvali z enim največjih dvoranskih plezalnih centrov v Sloveniji, Plezalnim centrom DEŠ, ter Športnim centrom Šempeter-Vrtojba, objektom širšega regionalnega pomena, ki ima veliko večnamensko dvorano, opremljeno z vrhunskim parketom za igranje košarke, rokometa, odbojke in drugih iger z žogo. Poleg tega so v sklopu centra še večnamenska atletska steza s šestimi tekaškimi progami, vadbišče za skok v daljino in v višino ter ograjeno igrišče za košarko ali odbojko. Na voljo je tudi pet igrišč za badminton, igrišče za skvoš, košarkarsko igrišče za trojke ter manjši fitnes.  

Oglejte si tudi