Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pestro pomladno dogajanje v vrtcu v Vrtojbi

V Vrtojbi se marsikaj dogaja. Stari in mladi se povezujejo in črpajo znanje ter izkušnje eden od drugega. Mlajši kot so, bolj so vedoželjni. Prav zato so v vrtojbenskem vrtcu Sonček zelo veseli vsakega obiska, ki poteši otroško radovednost.

Pomladno dogajanje nam je opisala Anka Krpan Skomina: "Vrtojba je majhen kraj. Nima mnogo cest, knjižnice, galerije, križišča in semaforja, kjer bi si mali in veliki bogatili naše vsakodnevne izkušnje. Zato je vsakdo, ki vstopi skozi naša vrata z odprtim srcem, dobrodošel.

Leto 2012 je Evropska unija razglasila za evropsko leto medgeneracijskega sodelovanja. To se nam je zdela krasna iztočnica, da v naše prostore povabimo ljudi, ki živijo v naši bližini in ki s svojo modrostjo, potrpljenjem, znanjem in izkušnjami lahko popestrijo naše življenje in tako nadgradimo dobrodelni projekt Obdarajanje, ki smo ga izvedli že v pozni jeseni.

Medse smo povabili upokojence in kmečke žene. Seveda so se odzvali. Prišla je gospa Anamarija, naša bivša vzgojiteljica in naše najmlajše naučila stare vrtojbenske izštevanke. Prišla je gospa Stanka in nas naučila balinanja. Prav imenitno se nam je zdelo, ker nam je dovolila, da se gremo, zdaj ko znamo, tudi sami kdaj poigrat na balinišče. Prišel je gospod Igor in nas naučil Kago. Super igra! Potrebuješ le nekaj stvari, ki ležijo tu naokrog in seveda prijatelje! To smo se zabavali! Naš redni nono je gospod Darji, ki nam prinaša razne izdelke in polizdelke iz lesa, da potem mi skupaj ustvarjamo. In končno smo pred 1. majem postavili smo še mlaj.

Skratka, bilo je zanimivo, pestro in prav nič nismo pogrešali galerije ali muzeja. Pobrali smo znanje, izkušnje in intuziazem ljudi, ki živijo okoli nas!"

Oglejte si tudi