Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Razglašena velika požarna nevarnost

Od 3. avgusta 2012 do preklica je na območju celotne države, posledično tudi v naši občini razglašena velika požarna nevarnost. Zaradi dolgotrajnega suhega, vetrovnega in vročega vremena je v submediteranskem delu države, zlasti v Koprskem primorju in na Krasu, že povečana požarna ogroženost naravnega okolja. Suho vreme se bo predvidoma še nadaljevalo, zato se bo požarna ogroženost naravnega okolja na omenjenem območju v prihodnjih dneh povečevala. Zaradi tega do nadaljnjega svetujemo veliko previdnost pri uporabi odprtega ognja na prostem in pri izvajanju aktivnosti, ki lahko povzročijo požar v naravnem okolju.

Na podlagi 98. člena Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami ( Uradni list RS, št. 64/94, zadnja sprememba Uradni list RS, št. 28/2006 ) ter 4. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju ( Uradni list RS, št. 4/06) ter SKLEPA župana se RAZGLAŠA, veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 3. avgusta  2012 do preklica na območju občine Šempeter-Vrtojba.


Na celotnem ozemlju občine je zdaj prepovedano kuriti ali karkoli sežigati na prostem ter uporabljati odprti ogenj. Prav tako ni dovoljeno na prostem odlagati gorečih in drugih predmetov oziroma snovi, ki lahko zanetijo požar. Za izvajanje požarne straže je zadolžila CZ Občine Šempeter-Vrtojba gasilce PGD Šempeter, kateri bodo morali enkrat ali dvakrat na dan z gasilskim vozilom popeljati po območju občine. Pri tem so dolžni opozoriti ljudi, ki nebi upoštevali prepovedi, ali pa jih prijaviti policiji oziroma pristojnemu inšpektoratu. Prav tako bodo pregledali in očistili zaraščene požarne poti.

Morebitna zapažanja sporočite na 041 622 397 ali 031 622 397 ali v štab 05/3351632, 112

 

Oglejte si tudi