Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Prenovljeno balinišče v Vrtojbi predano v uporabo

V četrtek, 9. maja 2019, je župan Občine Šempeter-Vrtojba, Milan Turk, predal v uporabo prenovljeno balinišče v Vrtojbi. Nove pridobitve so se najbolj razveselili člani tamkajšnjega balinarskega društva, ki so v okviru Društva upokojencev že vrsto let zelo aktivni. V svojih vrstah imajo uspešne moške in ženske ekipe, ki tudi redno organizirajo amaterske balinarske turnirje. Za nadstrešek z dvema zunanjima igralnima stezama in zunanjo okolico je Občina odštela okrog 150.000 EUR, skupaj z vsemi dodatnimi deli pa se bodo stroški po županovih besedah približali 200.000 EUR. Poudaril je, da je balinanje priljubljena oblika rekreacije med starejšimi, s katero ohranjajo svojo vitalnost in rekreativne sposobnost. Seveda pa bo prostor na voljo tudi drugim uporabnikom, saj bo nova pridobitev lahko služila kot prireditveni prostor in kot taka postala pomemben kraj druženja in srečevanja v Vrtojbi.

Da so balinarji zelo veseli in hvaležni, smo lahko slišali v pesmi Dragi naši balinarji Stanke Ferfolja, ki jo je napisala za to priložnost. Da ne bodo stihi šli v pozabo, pesem objavljamo v celoti:

Dragi naši balinarji                                                     

danes praznujemo mi!

Novo balinišče imamo,

na njem se bomo trudili

in naših zmag veselili.

 

Naj pada dež ali se sonce blešči,

pod novo streho smo zdaj lahko vsi.

Na treninge bomo redno hodili,

v novi športni opremi se za pokale in medalje borili.

Tako se bomo tudi naši občini zahvalili.

 

Dragi naši balinarji!

Že dolgo let balinamo mi,

in čeprav jih imamo že veliko,

v dobri formi smo mi vsi.

 

Zdaj baline, bale sive
v roke vzemimo

in z veseljem
na novo balinišče pohitimo.


Kako zelo pomemben je nov nadstrešek in balinišče za nadaljnji razvoj tukajšnjega balinarstva, pa je v svojem nagovoru, kjer se je med drugim sprehodil skozi zgodovino nastajanja balinišča v Vrtojbi, spregovoril najstarejši predstavnik balinarske sekcije Društva upokojencev Vrtojba, Peter Žigon.

Da je bilo odprtje športno obarvano, je župan namesto rezanja traku, prenovljeni objekt v uporabo predal z metom balinčka. S tem je začel tudi otvoritveni balinarski turnir, kjer se je med seboj pomerilo 6 ekip, od tega 3 moške in 3 ženske. V ženski konkurenci je zmagala ekipa telovadk iz Vrtojbe, v moški pa balinarska sekcija Društva upokojencev Vrtojba.

Da je bilo živahno in tekmovalno se lahko prepričate sami, saj je utrip dogajanja s svojim objektivom neumorno beležil Simon Zavadlav iz Foto ateljeja Pavšič Zavadlav.

Oglejte si tudi