Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za izvedbo prometnega otoka na lokalni cesti Vrtojba-Križcjan

V četrtek, 14. februarja 2019, sta v Coroninijevem dvorcu župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, in direktor podjetja Kolektor CPG d.o.o., Kristjan Mugerli, podpisala pogodbo za izvedbo prometnega otoka na lokalni cesti LC 414041 Vrtojba-Križcjan.

Razmeroma raven odsek ceste med Križcijanom in vstopom v Vrtojbo omogoča motornim vozilom, da na tem območju razvijejo sorazmerno visoke hitrosti. To predstavlja nevarnost za pešce, kolesarje pa tudi same voznike motornih vozil, saj se cesta zapelje v strnjeno naselje, kjer tudi elementi vozišča ne nudijo možnosti vožnje s hitrostmi večjimi od 50 km/h. Zato želi Občina Šempeter-Vrtojba na območju, kjer je poleg tega še avtobusno postajališče z obračališčem, zagotoviti osnovno prometno varnost vsem udeležencem v prometu z ureditvijo prometnega otoka na vozišču.

Novi prometni otok ne bo služil le umirjanju hitrosti, temvem tudi kolesarskemu in peš prehodu preko vozišča lokalne ceste, saj je v naslednji fazi urejanja območja ceste med Vrtojbo in Biljami oziroma Mirnom predvidena ureditev kolesarske steze. Otok bo zasajen z nizkimi pokrivnimi rastlinami, zaključki in območji ob prehodu za pešce pa bodo tlakovani z granitnimi kockami. Prehod za pešce in kasneje kolesarje bo asfaltiran. Ob tem bo urejeno odvodnjavanje, vzdolžna cestna kanalizacija, ki bo služila odvajanju meteorne vode z vozišča ter površine pločnikov za pešce, in zagotovljen zajem zalednih voda iz področja sadovnjakov.


Vrednost pogodbeno dogovorjenih del, ki bodo predvidoma končana v aprilu, znaša 104.774,33 EUR z DDV.

Oglejte si tudi