Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah št. 1 Odloka o Občinskem prostorskem načrtu Občine Šempeter-Vrtojba

Občinski svet je v decembru 2013 sprejel Občinski prostorski plan. Še pred pričetkom veljavnosti oz. še pred pričetkom njegove uporabe je občinska uprava opazila, da je prišlo do očitne napake v tekstu 56. člena. Zato objavljamo predlog Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah št. 1 Odloka o Občinskem prostorskem načrtu Občine Šempeter-Vrtojba.

 

Obrazložitev in predlog odloka najdete TUKAJ.

 

Popravo očitnih napak po t.i. hitrem postopku sprememb in dopolnitev OPN omogoča 53. a člen Zakona o prostorskem načrtovanju (v nadaljevanju Zakon). Predlagan popravek je skladen z drugo alineo 1. odstavka 53.a člena, saj gre za spremembo, ki odpravlja neskladje med posameznimi določbami izvedbenega dela OPN in je posledica očitne napake. Zakon določa, da se v kratkem postopku OPN spremeni in dopolni na način kot je v občini predpisan za sprejem drugih občinskih odlokov s tem, da mora biti predlog sprememb in dopolnitev skupaj z obrazložitvijo pred sprejemom na občinskem svetu javno objavljen na oglasni deski in v svetovnem spletu najmanj 15 dni in v tem času javnosti omogočeno tudi podajanje pripomb na objavljeno gradivo.

 

Vsi zainteresirani lahko svoje pripombe na objavljeno gradivo do vključno ponedeljka, 10. marca 2014, v pisni obliki posredujejo Občini Šempeter-Vrtojba (na naslov Trg Ivana Roba 3a, 5290 Šempeter pri Gorici) ali jih v času trajanja javne razgrnitve posredujejo na elektronski naslov obcina.sempeter-vrtojba@siol.net.

 

Oglejte si tudi