Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje Šempetrov tokrat v Savinjski dolini, naslednje leto pri nas

V soboto, 8. junija 2013, je v Šempetru v Savinjski dolini potekalo že trinajsto Srečanje Šempetrov. Srečali so se krajani in občani Šempetra v Savinjski dolini, Šempetra pri Gorici, Šempetra z Otočca, Pirana, Bistrice ob Sotli, Pivke, Šempetra na Kronski gori in Špetra z italijanske strani. Srečanja so se začela leta 2000 na pobudo treh Šempetrov, in sicer Šempetra v Savinjski dolini, Šempetra pri Gorici in Otočca pri Novem mestu. Postopno pa so se vključili še drugi kraji, ki nosijo ime po sv. Petru oz. imajo cerkev posvečeno temu svetniku.

 

Letos so poleg kulturnega programa, ogleda znamenitosti Ponikovskega krasa, jame Pekel in žalskega ekomuzeja ter ribnika Vrbje in sproščenega druženja ob ogledu domačih kmetij, potekale tudi športne igre, kjer so se Šempetri pomerili v nogometu, košarki, odbojki na mivki, hitropoteznem šahu ter metanju železnih krogov in pikada. Naša šahovska ekipa  je osvojila odlično II. mesto.

 

Prijetno druženje se je zaključilo z zaključno prireditvijo, na kateri so podelili pokale in s predajo zastave srečanja organizatorju naslednjega, že 14. po vrsti. Zastavo je prevzel predsednik Krajevnega odbora Šempeter pri Gorici, Marjan Velišček, saj naslednje leto srečanje Šempetrov organiziramo v našem Šempetru.

Oglejte si tudi