Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za izvedbo del »Kolesarska pot med zaselkom Mlini v Šempetru pri Gorici in državno mejo« v okviru projekta CroCTaL

V torek, 10. septembra 2013, sta v Coroninijevem dvorcu župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, in direktor Cestnega podjetja Gorica, družbe za vzdrževanje in gradnjo cest iz Nove Gorice, Kristjan Mugerli, podpisala pogodbo za izvedbo del »Kolesarska pot med zaselkom Mlini v Šempetru pri Gorici in državno mejo«.

 

Naložba se bo izvajala v okviru projekta CroCTaL – Krajina in čezmejne kolesarske poti, ki je sofinanciran v okviru 2. javnega razpisa Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007–2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.  Vrednost investicije znaša 91.010,52 EUR za katero bo občina prejela 95 % nepovratnih sredstev (ESRR 85 %, nacionalno sofinanciranje 10 %). Glavni cilj omenjenega projekta je izdelava mreže kolesarskih poti v čezmejnem območju, ki bi se zlila z različnimi vidiki krajine, prisotnimi v območjih partnerjev. Projektne aktivnosti so usmerjene v investicijo ureditve kolesarskih tras, ki vodijo proti meji z Italijo. V naši občini je poleg ureditve in izgradnje kolesarskega odseka predvidena tudi nabava koles in GPS naprav.

 

Nova kolesarska povezava v občini

 

Začetek gradbenih del za izgradnjo in ureditev kolesarske poti je predviden v letošnjem septembru, zaključek pa v prvi polovici leta 2014 in zajema izgradnjo kolesarskega odseka vzdolž zidu ob zahodnem robu zaselka Mlini na bivšem Maloobmejnem prehodu Šempeter v skupni dolžini 105 m. 

 

Nova kolesarska pot bo na severni strani preko povozne klančine do obstoječe brvi čez Vrtojbico povezana z že obstoječo kolesarsko potjo, na jugu pa se bo navezala na asfaltirani del poti, ki vodi do ulice Franca Kramarja. Vzdolž celotne poti je predvidena še postavitev javne razsvetljave, svetil, primernih za osvetlitev kolesarske steze. Ob poti bodo poleg tega na novo urejene tudi zelene površine z dodatno zasaditvijo dreves in grmovnic, v osrednjem delu pa še utrjene zelene površine z delom barvite zasaditve. Na tem mestu je predviden tudi vkopani zbiralnik za meteorne vode, z možnostjo uporabe vode za zalivane.

Oglejte si tudi