Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje projektnih partnerjev T.I.P. – Čezmejna integrirana platforma

5. decembra je v Benetkah na lokaciji Spazioporto (v nekdanji cerkvi Santa Marta) potekalo tehnično srečanje partnerjev projekta T.I.P. – Čezmejna integrirana platforma, pri katerem Občina Šempeter-Vrtojba sodeluje kot projektni partner. Tudi tokrat je bil program srečanja razdeljen na dva dela. Kot je povedal Boštjan Mavrič, vodja projekta pri partnerju, je bil prvi del z naslovom Sodelovanje in omrežja kot kompetitivnostni faktor v logističnih sistemih odprt za javnost.Namenjen je bil vsem, ki delajo na področju logistike in verjamejo, da je razvoj tega področja vse bolj vezan na sodelovanje med posameznimi akterji. Cilj organizatorjev je bil vzpostaviti omrežje za sodelovanje in dialog med vodilnimi logističnimi subjekti, ki delujejo ob Jadranskem morju, ki predstavlja dejansko »morsko avtocesto«. Na eni strani se je želelo predstaviti znanje pristanišč in kopenskih terminalov v severovzhodni Italiji, na drugi pa izpostaviti možnosti, ki jih ponuja vzhodna Evropa: kompetitivne značilnosti, dinamičnost, obsežna območja z visokim investicijskim potencialom.

 

Drugi del srečanja pa je bil namenjen projektnim partnerjem. Program je bil osredotočen na pregled trenutnega stanja izvajanja tega triletnega projekta in določitev prihodnjih ciljev tehničnih aktivnosti. V tem kontekstu so posamezni projektni partnerji predstavili svoje aktivnosti. Predstavniki Občine Šempeter-Vrtojba, ki so poleg župana Milana Turka sodelovali na srečanju, so predstavili programsko idejno zasnovo za ploščad za pretovor z ustreznimi strukturami na območju kamionskega terminala na MMP Vrtojba; arhitekturo prizidka ob vratarnici kamionskega terminala, videonadzora in signalnih tabel ter idejni osnutek objektov namenjenih prevozu na severni strani avtoceste. Poleg tega so predstavili še izhodišča za izdelavo idejne zasnove zunanje ureditve na območju železniške postaje Vrtojba ter idejno zasnovo in idejni projekt za preveritev možnosti izvedbe kolesarske poti pod/nad hitro cesto HC A4 Vrtojba-Razdrto za izboljšanje kolesarskega in peš prometa.

 

Projekt T.I.P. – Čezmejna integrirana platforma je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Italija-Slovenija 2007–2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Pri projektu so soudeleženi SDAG S.p.A. kot vodilni partner, Občina Gorica, Občina Šempeter-Vrtojba, RRA Severne Primorske d.o.o. Nova Gorica, Autovie Venete, Dars d.d., Avtonomna dežela Furlanija-Julijska krajina, Slovenske železnice d.o.o., Log System S.r.l. Padova ter Ministrstvo za infrastrukturo in prostor Republike Slovenije.

Oglejte si tudi